Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φορτούνης: “Με πείραξε η δήλωση του Ποντένσε αλλά ξέρω ποιός είμαι”

Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε στο Sport24 για την επιστροφή στις προπονήσεις:

“Ενημερωθήκαμε, σιγά-σιγά θα μπούμε και εμείς στις προπονήσεις, όπως έχουν μπει και στην Γερμανία και σε άλλες χώρες. Ήταν μία δύσκολη κατάσταση για όλους μας. Εγώ είχα πάει στην πόλη μου την Καλαμπάκα με την οικογένειά μου, είχα φύγει από την Αθήνα. Μείναμε μέσα στο σπίτι, προσπαθούσαμε να βγαίνουμε όσες φορές χρειάζεται και να ακούμε τις οδηγίες που μας έδιναν για να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Πήγα πάρα πολλές φορές για τρέξιμο”.

Για το πόσο εύκολο είναι για έναν αθλητή να ξαναμπεί σε προπονήσεις μετά από τόσο μεγάλη αποχή: “Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί ουσιαστικά ο αθλητής χάνει το ρυθμό του. Η ομάδα μου είχε βρει έναν πάρα πολύ καλό ρυθμό, πηγαίναμε πάρα πολύ καλά, ουσιαστικά τώρα πρέπει να ξαναρχίσουμε από την αρχή, να κάνουμε μία μίνι προετοιμασία για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Είναι δύσκολη η κατάσταση, συμβαίνουν αυτά, έγινε αυτό που έγινε, πρέπει να το ξεπεράσουμε, να είμαστε δυνατοί και να προχωρήσουμε. Δεν ξέρουμε τώρα σε τι κατάσταση θα εμφανιστούν οι ομάδες, είναι περίπλοκο το θέμα. Και εμείς ενόψει του αγώνα ρεβάνς με την Γουλβς έχουμε αρκετές πιθανότητες, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται και αυτοί. Εμείς θα προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι και έχουμε πολλές δυνατότητες να διεκδικήσουμε την πρόκριση”.

Για το πώς βλέπει το ποδοσφαιρικό μέλλον του στα επόμενα χρόνια: “Αυτή τη στιγμή είμαι πάρα πολύ καλά στον Ολυμπιακό, πέρυσι υπέγραψα ένα συμβόλαιο μεγάλης διάρκειας. Ήθελα και το έκανα, θα μπορούσα να είχα φύγει στο εξωτερικό αλλά έχω δεθεί πολύ με αυτή την ομάδα, έχω παίξει και στις Ακαδημίες και τώρα έχω πάρα πολλά χρόνια. Νιώθω το σεβασμό που έχουν απέναντί μου και όταν κάποιος με σέβεται, προσπαθώ και εγώ να βγάζω τον καλύτερο εαυτό μου στο γήπεδο. Θα έφευγα από τον Ολυμπιακό για να πήγαινα σε κάποια πολύ μεγάλη ομάδα του εξωτερικού, δεν θα το έκανα για μικρομεσαία ομάδα του εξωτερικού γιατί ο Ολυμπιακός μου προσφέρει τα πάντα”.

Για το αν τον πείραξε το πρόσφατο σχόλιο του Ποντένσε για τη φυσική του κατάσταση: “Κατά κάποιο τρόπο με πείραξε, αλλά από την άλλη πλευρά το σκέφτηκα, δεν έδωσα σημασία. Ξέρω ποιος είμαι, τι κάνω στο γήπεδο, αυτή τη στιγμή ο Ποντένσε είναι σε άλλη ομάδα και δεν ασχολήθηκα ποτέ με τη δήλωσή του, το προσπέρασα. Εγώ κάθε χρόνο δουλεύω, τι λέει ο καθένας, αυτό κρίνεται στο γήπεδο”.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ