Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Φύσσας: “Δεν μίλησα ποτέ για χειραγώγηση”

Ο Τάκης Φύσσας είπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ:

“Για μένα είναι η πρώτη φορά που μιλάω ενώπιον αυτής της Επιτροπής. Εχουν συμβεί γεγονότα μετά το 2015 που θέλω να τα ξεκαθαρίσω. Το 2015 παρακολούθησα τον αγώνα από το σπιτι μου, με τις κόρες μου, ο προπονητής στο τέλος να αποχαιρετάει τους παίκτες. Επειδή τον γνώριζα τον κ. Σα Πίντο, την επόμενη μέρα άκουσα ότι παραιτήθηκε και μετά από μέρες τον πήρα τηλέφωνο. Μου είπε όλα αυτά που κατέθεσα στον ανακριτή

Μου είπε ότι πριν τον αγώνα αισθάνθηκε πίεση, ότι δέχθηκε παρέμβαση από Σπανό και Αγγελόπουλο ότι δεν θα έπρεπε να βάλει κάποιους παίκτες στον αγώνα. Το θεώρησε παρέμβαση. Μετά το τέλος του αγώνα αποχαιρέτησε τους παίκτες και την επομένη παραιτήθηκε. Σε συζήτηση που είχα με τον Αλαφούζο του μετέφερα την κουβέντα. Πέρασαν δύο μήνες, δεν έκανα τίποτα, δεν είχα στοιχεία. Ο Αλαφούζος πήγε στον ανακριτή για δική του υπόθεση και είπε ότι του είπα. Με κάλεσε ο ανακριτής και του τα είπα.

Με ρώτησε ο ανακριτής ποια ήταν η κρίση μου. Εκ των υστέρων, επειδή ένας από αυτούς τους παίκτες, ο Κατσουράνης μιλήσαμε και μου είπε ότι ήταν ανέτοιμος. Βλέποντας ξανά το παιχνίδι, σίγουρα υπερέβαλε στα λεγόμενα του απέναντι μου. Ο Σα Πίντο μετά ξαναγύρισε στον Ατρόμητο και μετά κατάλαβα ότι αποσκοπούσε να μπει στη λίστα μου επειδή ήμουν στον Παναθηναϊκό τότε. Είπε ότι έλεγα ψέματα. Αυτός ο άνθρωπος για κάποιο δικό του λόγο υπερέβαλε και μακάρι να έρθει και να πει για ποιο λόγο το έκανε.

Μετέφερα αυτά που μου είπε. Σίγουρα ήταν απογοητευμένος με την παρέμβαση που του έγινε. Μετέφερα αυτά που είπε προπονητής. Η κρίση μου τότε επηρεάστηκε από την ένταση που μου τα έλεγε. Κλήθηκα να πω αυτά που μου μετέφερε και ήταν πειστικός όταν μου τα είπε. Αυτός ο άνθρωπος, rotation γίνεται, μου είπε ότι έγινε αυτή η παρέμβαση και γιαυτό παραιτήθηκε. Δεν πίστευα ότι θα ειπωθούν στον ανακριτή και όταν με κάλεσε είπα ότι αυτά άκουσα στο τηλέφωνο.

Μετέφερα τα λεγόμενα του, εγώ δεν μίλησα ποτέ για χειραγώγηση. Παρα μόνο ότι ήταν μια παρέμβαση στον προπονητή από τους ανθρώπους που έχουν τις τύχες της ομάδας. Πέρασαν δύο μήνες και δεν είχα κάνει τίποτα μέχρι που με κάλεσε ο ανακριτής.

Δεν είδα κάτι, ο Ατρόμητος μείωσε και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Μίλησα μόνο με Κατσουράνη και μου είπε ότι ήταν ανέτοιμος. Με τους άλλους παίκτες δεν είχα επαφή.

Ο προπονητής μου μίλησε αγωνιστικά και μόνο. Ήμουν διευθυντής ποδοσφαίρου στον Παναθηναϊκό τότε. Ο Αλαφούζος δεν με επηρέασε καθόλου. Το μόνο που με επηρέασε ήταν ότι πήγε και τα είπε στον ανακριτή. Καμία σχέση δεν έχει με αυτά τα γεγονότα ο Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός πολλές φορές κέρδιζε αν και δεν ήταν καλύτερος. Θεωρητικά ισχυρός στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Ολυμπιακός.

Υπήρξαν αγώνες παλιά που ένιωθα αδικημένος. Γινόταν συστηματικά αδικίες στην ομάδα μου, δεν εχω κατι συγκεκριμένο να πω για κάποιον αγώνα.

Είπα ότι δεν επαιξε ο Κυβρακίδης, εννοούσα από την αρχή. Ο Ναπολεόνι μπήκε αλλαγή. Δεν εχω μιλήσει ποτέ για χειραγώγηση. Ο Κώστας δεν μου είπε λεπτομέρειες. Μου είπε ότι ήταν ανέτοιμος και αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί. Στη θέση του Κυβρακίδη έπαιξε ο Νάστος. Θα έπρεπε να είναι εδώ ο Σα Πίντο να λέει αυτά που μου είπε. Για μένα ποδοσφαιρικά ο Νάστος ήταν πιο έμπειρος. Ο Παπαζογλου που έπαιξε ήταν επίσης ένας καλός ποδοσφαιριστής.

Μπορείς να κάνεις rotation, οι αλλαγές δικαιολογούνται. Ήμουν επηρεασμένος από αυτά που είπε ο Σα Πίντο. Μου μετέφερε, δεν μου είπε τους παίκτες, κάθισα είδα ποιοι είχαν πολλές συμμετοχές και δεν έπαιξαν. Ποτέ δεν μιλησα για στοιχηματισμό.

Ο κύριος Σα Πιντο μου τα είπε αυτά. 150%. Είναι ένας καλός προπονητής και είχε κανει καριέρα. Φυσικά και θα ήθελε να έρθει στον Παναθηναϊκό. Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι ο Ατρόμητος δεν είχε καλή απόδοση, και ότι στο τέλος μείωσε και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Με τις αλλαγές που έκανε ο Σα Πίντο στον αγώνα, η ομαδα αντέδρασε. Για τον Σπανό, δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί του. Πάντα πίστευα ότι ήτα κύριος με νοικοκυρεμένο σωματείο. Δεν είχα ποτέ κανένα θέμα μαζί του, προσπαθεί πάντα να δυναμώσει η ομάδα του.

Ναι είπα ότι δεν πήγα στον ανακριτή γιατί δεν είχα στοιχεία. Δεν μεσολάβησε απολύτως τίποτα. Την ημέρα που κλήθηκα, είδα… Μετέφερα αυτά που μου είπε ο Σα Πίντο. Μακάρι να ήταν εδώ να μας τα πει. Μετέφερα αυτά που μου είπε και είπα “κάντε ότι νομίζετε”. Ο Ατρόμητος προσπαθούσε πάντα μέσα στο γήπεδο να κερδίζει. Ετυχε να με πάρει ο ανακριτής και πήγα και είπα αυτά τα πράγματα.

Όταν μιλησα με Σα Πίντο, δεν μιλησα σε κανέναν για δύο μήνες. Το εμπιστεύτηκα στον Αλαφούζο και μετά έγινε ότι έγινε”.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ