Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία ετοιμάζονται για την επανέναρξη

Στην τελική ευθεία για την επιστροφή στη δράση μπαίνουν σιγά σιγά τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σύμφωνα και με την επιθυμία της UEFA. Η γαλλική λίγκα ανακοίνωσε σέντρα στις 17 Ιουνίου, εφόσον πάρει το πράσινο φως από τη Γαλλική κυβέρνηση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στις 25 Ιουλίου.

Στη Γερμανία οι ομάδες εδώ και ημέρες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις με τους παίκτες να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η Μπουντεσλίγκα θα ξεκινήσει πάλι στις 9 Μαΐου. Προπονήσεις έχουν ξεκινήσει και στην Αυστρία, ενώ στην Ισπανία άπαντες συμφώνησαν στην ανάγκη ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος.

Και στην πρέμιερ λιγκ έχουν εκπονήσει σχέδιο επιστροφής, ακόμη και αν γίνουν αγώνες σε λιγότερα γήπεδα. Όλα εξαρτώνται σε κάθε περίπτωση από το «πράσινο φως», που θα ανάψουν οι επιστήμονες και το μοντέλο διεξαγωγής των διοργανώσεων, που θα επιλεγεί. Πάντως δε θα συμπεριλαμβάνει σε πρώτη φάση, φιλάθλους στις εξέδρες.

Στην Ιταλία επικρατεί σύγχυση καθώς ο υφυπουργός Υγείας αποφάσισε την άρση του lock down, όμως σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι αυτό δε θα γίνει, εφόσον δεν πάρει το πράσινο φως από τους επιστήμονες.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Πέμπτη, στην εκτελεστική της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ