Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Γιαννακόπουλος: “Ο Βαλμπουενά είναι το κάτι άλλο”

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Ελλάδος το 2004, Στέλιος Γιαννακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή Overlap και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Στέφανο Αβραμίδη για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Πόρτο το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλα και τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού.

Για την αναμέτρηση ανάμεσα στην Πόρτο και τον Ολυμπιακό ανέφερε:

«Τόσο και σαν βάρος τόσο και σαν φανέλα στην Ευρώπη έχουν φτιάξει ένα brand nameδυνατό και είναι και οι δύο φύση επιθετικές ομάδες και θα προσφέρουν ωραίο θέαμα στο κοινό».

Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη δήλωσε:

«Αν δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τέτοιων αγώνων, δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να το κάνει αυτό. Και δε το λέω λόγω Ολυμπιακού αυτή είναι η αλήθεια και μακάρι να υπήρχαν και άλλες ομάδες. Και δυστυχώς αυτό δείχνει πως το πρωτάθλημα μας δεν μπορεί να κοντραριστεί τα μεγάλα του εξωτερικού. Αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίσει».

Για το πως ξεκινάει μια δομή σε μια ομάδα είπε:

«Όλα ξεκινάνε από την οργάνωση και το όραμα που έχει το κλαμπ και ποιος είναι ο τρόπος που θέλει να το πετύχει. Και όλα ξεκινάνε από τις ακαδημίες. Όσο πιο καλά οργανωμένες και δομημένες είναι, είτε μεγάλες είτε μικρές τόσο πιο ευοίωνο θα είναι το μέλλον της ομάδας».

Ο τέλειος συνδυασμός για τον ίδιο για να πετύχει μια ομάδα είναι:

«Ένα κράμα από ξένους και Έλληνες για μένα είναι το ιδανικό».

Για την κατάσταση που βρίσκεται η Πόρτο ανέφερε:

«Στο ποδόσφαιρο καμιά φορά όταν ο άλλος είναι πληγωμένος, όταν ένας προπονητής παίζει το κεφάλι του τα παίζει όλα για όλα για να χτυπήσει το παιχνίδι. Θα βάλει όλα του τα τεχνάσματα για να κερδίσει το ματς».

Για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» είπε:

«Αν εκμεταλλευτεί τις στιγμές που πάντα έχει, μαζί με το να κρατήσει ανέπαφη την εστία του μπορεί να πάρει τη νίκη».

Η τωρινή κατάσταση του Ολυμπιακού είναι εξαιρετική για τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Έχει αποκτήσει ταυτότητα η ομάδα με τον Μαρτίνς και το βλέπεις και με γυμνό μάτι. Δεν γίνονται υπερβολές. Για να παίξει κάποιος πρέπει πραγματικά να είναι σε υψηλό επίπεδο, και αυτό μόνο καλό κάνει στην ομάδα. Επειδή μιλάμε για ομάδα και δεν μπορούμε να μην πούμε ατομικά για ποδοσφαιριστές θεωρώ πως ο Βαλμπουενά είναι το κάτι άλλο. Όλα ξεκινάνε από αυτόν και είναι παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο επιθετικά άλλα και στα αμυντικά του καθήκοντα. Είναι πολύ τυχερός ο Ολυμπιακός έστω και σε αυτήν την ηλικία»

Κλείνοντας για τη μη συχνή χρησιμοποίηση του Φορτούνη ανέφερε:

«Ο Κώστας είναι ένας παίκτης με απίστευτη ποιότητα. Έχει έναν αέρα, που αν βρει πατήματα δεν μπορεί να σταματηθεί. Για να μην παίζει ο Κώστας πάει να πει πως ο Μαρτίνς που το βλέπει κάθε μέρα κάτι ξέρει.

Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να μιλήσει με τον εαυτό του και να δει τι φταίει».

Περισσoτερα για RED BLOGS

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ