Ακολουθήστε μας

ΠΟΛΟ

Γιάννης Μώραλης: «Στη ΧΡΩΠΕΙ το νέο κολυμβητήριο του Πειραιά»

Στα οικόπεδα τής ΧΡΩΠΕΙ, όταν αυτά απαλλοτριωθούν και δοθούν στο Δήμο Πειραιά,  θα κατασκευαστεί το νέο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο Πειραιά το οποίο αποτελεί όνειρο δεκαετιών, δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στην εκπομπή του σταθμού μας «Λόγος κι αντίλογος», που παρουσιάζουν ο Νίκος Παρασκευάς, ο Τάκης Μαυρέας και η Κωνσταντίνα Πετούση. Οταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την απαλλοτρίωση το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και θα αποτελέσει πνεύμονα περαιτέρω ανάπτυξης των αθλημάτων υγρού στίβου.

Επίσης, ο κ. Μώραλης απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν έχει γίνει ακόμα το γήπεδο 11επί 11 στη διασταύρωση Θηβών και Φαλήρου, εξήγησε ότι η συμφωνία που υπήρχε ήταν να καθαριστεί ο χώρος από τα στέγαστρα και τα υπόλοιπα χαλάσματα που υπήρχαν και να παραδοθεί στον Ολυμπιακό για να τον διαμορφώσει με δικά του έξοδα, σε σύγχρονο και λειτουργικό γήπεδο, ώστε να αθλούνται οι νέοι της περιοχής.  Ωστόσο, επειδή τα στέγαστρα περιείχαν αμίαντο, ήταν πολύ δύσκολη η επιχείρηση της κατεδάφισης και μεταφοράς του, γι αυτό και σημειώθηκαν καθυστερήσεις. Τώρα όμως οι εργασίες μπαίνουν στην τελική φάση και πιστεύω ότι μέχρι τον Μάιο του 2020 ο χώρος θα καθαριστεί και θα δημιουργηθεί το νέο γήπεδο, τόνισε ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος στο γήπεδο του Εθνικού ο κ. Μώραλης είπε, ότι ο δήμος έχει παραχωρήσει έκταση 30 στρεμμάτων στην περιοχή του Σχιστού, κοντά στο γήπεδο του Δήμου Κερατσινίου που και αυτό έχει γίνει σε έκταση που ανήκει στον Δήμο του Πειραιά. Υπάρχει προϋπολογισμός περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή του γηπέδου, οπότε συζητάμε με τη διοίκηση του Εθνικού για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, αφού βεβαίως ολοκληρωθούν οι νομικές ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος εναντίον των καταπατητών του χώρου.  Όλες οι υπόλοιπες προτάσεις που είχαν τεθεί κατά καιρούς, για το γήπεδο στο ΣΕΦ ή το γήπεδο στις επιχωματώσεις της παραλίας Μοσχάτου, έχουν απορριφθεί καθώς υπήρχαν ουσιαστικοί λόγοι είτε από την πλευρά του ΣΕΦ είτε από την πλευρά της Πολιτείας, που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν.

Περισσoτερα για ΠΟΛΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Follow Us