Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Γιδόπουλος: “Ο Ολυμπιακός είναι ευρωπαϊκή ομάδα και όλες οι άλλες είναι επαρχιακές!”

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Στράτος Γιδόπουλος, φιλοξενήθηκε στον Metropolis της Θεσσαλονίκης αλλά μάλλον τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως τα περίμεναν, αφού εκθίασε τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό!

«Όλοι οι μεγάλοι παράγοντες που ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο επειδή δεν είχαν ποδοσφαιρικές γνώσεις προσπάθησαν να οικειοποιηθούν την ΕΠΟ και τη διαιτησία. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου. Υπήρξε η εποχή Βαρδινογιάννη, η εποχή Κόκκαλη, Μαρινάκη και σήμερα η εποχή Σαββίδη-Μελισσανίδη. Γιατί πήραν οι Σαββίδης-Μελισσανίδης την ΕΠΟ; Για να κάνουν κουμάντο. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν. Σαφώς και είναι καλό που έρχονται ξένοι διαιτητές, όμως, ήρθαν και ορισμένοι ξένοι που μας άφησαν έκθαμβους. Περίεργα με τους διαιτητικούς ορισμούς συμβαίνουν και τώρα, όπως συνέβαινε και την περίοδο Κόκκαλη και Μαρινάκη».

Για την υπόθεση Τζήλου: «Αναφέρατε ορισμένα περιστατικά που αφορούν τον Ολυμπιακό. Μήπως υπάρχουν και άλλα τόσα που αφορούν άλλες ομάδες; Δεν μπήκε ο Ιβάν Σαββίδης με το όπλο στο γήπεδο; Εγώ δεν είμαι κακεντρεχής και δε λέω ότι ήθελε να κάνει κάτι κακό με το όπλο, απλώς έβγαλε το σακάκι του και φάνηκε. Για ό,τι κακό συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατηγορούμε τον Μαρινάκη. Είναι όμως έτσι; Πολύ καλά κάνει και προσπαθεί με όλους τους τρόπους να πάρει το Πρωτάθλημα. Αφού έχει να αντιμετωπίσει ανθρώπους που μεταχειρίζονται τα ίδια κόλπα. Το πρόβλημα για τις άλλες ομάδες, είναι πως αυτές είναι επαρχιακές ενώ ο Ολυμπιακός είναι ευρωπαϊκή.

Αγοράζει παίκτες με 300 χιλιάδες και τους πουλά 20 εκατομμύρια. Στην ΑΕΚ ζητάμε οκτώ εκατομμύρια για τον Μάνταλο και δεν μας δίνουν ούτε ένα. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί κι αυτός και δεν μπορεί. Ο Ολυμπιακός σε αυτά έχει γίνει ευρωπαϊκή ομάδα. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο, αλλά το κατάφερε και έχει ξεφύγει. Αυτόν που ξεφεύγει τον κυνηγούν όλοι. Καλό είναι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να προσπαθήσουν να πάρουμε καλούς παίκτες για να γίνουν ανταγωνιστικοί και ομάδες ευρωπαϊκού επιπέδου όπως ο Ολυμπιακός. Πρώτα γίνεσαι ανταγωνιστικός και μετά φωνάζεις όταν αδικείσαι. Ο ΠΑΟΚ έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα. Χωρίς να κατακτά τίτλους έφτιαχνε νέους φιλάθλους. Όταν ο ΠΑΟΚ είχε τη δυνατότητα να μεγαλώσει οι παλιοί παράγοντές του, οι οποίοι το έπαιζαν μεγάλοι ΠΑΟΚτσήδες και Θεσσαλονικάρχες, όταν κατέβαιναν στην Αθήνα έκαναν κωλοτούμπες στους Αθηναίους.

Απορώ με τον Ιβάν Σαββίδη. Έβαλε τόσα εκατομμύρια, πώς δεν κατάφερε να βρει τρεις παικταράδες. Παρ’ ότι έχει την οικονομική δυνατότητα, δεν κατάφερε να φέρει έναν παίκτη με μεταπωλητική αξία. Ο Ολυμπιακός τόσο μάγκας είναι που τους βρίσκει και τους πουλά ό,τι ώρα θέλει; Είναι και κάτι άλλο. Ο ΠΑΟΚ έχει απαξιώσει κάποιους καλούς παίκτες που πήρε. Μου αρέσει πολύ ο Ζαμπά. Είναι καλός παίκτης, δεν προσέχθηκε ποτέ. Όλοι οι οικονομικοί παράγοντες βαρούν το ίδιο βιολί. Έχουν μια ομάδα και θέλουν να τη βγάλουν πρωταθλήτρια για το προσωπικό τους όφελος. Το θέμα είναι εγώ ο αντίπαλος τι κάνω. Ας μεταχειριστώ τα ίδια».

Για την εισήγηση της Π. Σπανού: «Καραστημένο γιατί; Επειδή κάποιος είπε ότι είπαν στον προπονητή να μη βάλει κάποιους παίκτες; Έχουμε δει ομάδες με πέντε αναπληρωματικούς να κερδίζουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Διαβάζω το σκεπτικό της στο πόρισμα και βλέπω ότι αυτά που γράφει δεν στέκουν για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Θυμηθείτε τις δίκες για τα στημένα. Πόσες μαρτυρίες υπήρξαν που άλλαξαν στην πορεία. Πόσα DVD και ηχογραφημένες συνομιλίες και κανείς δεν φυλακίστηκε».

Για την υπόθεση του Ολυμπιακός – Βέροια: «Πόσοι ήταν οι παίκτες της Βέροιας σε εκείνο το ματς; Γιατί βγήκαν μόνο τέσσερις και όχι όλοι; Μπορεί αυτούς τους τέσσερις να τους έβαλε κάποιος να πουν αυτά που είπαν. Αφού είχαν το ανάστημα να τα πουν, γιατί δεν έφυγαν από το γήπεδο; Εδώ δύο παίκτες βγήκαν και είπαν ότι η Ξάνθη είναι ομάδα του ΠΑΟΚ. Δεν τα υιοθετώ, φυσικά. Μπορεί οι ίδιοι να το διέψευσαν μετά, αλλά από τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι τα έγραψαν σημαίνει ότι ειπώθηκαν, έστω και λίγο διαφορετικά από όπως αποδόθηκαν. Εδώ υπάρχει ένας προπονητής στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ξυπνά από το πρωί ως το βράδυ και μιλά μονίμως για στημένα χωρίς να έχει αποδειχθεί τίποτα. Εδώ δεν αποδείχθηκε ποτέ ποιοι έφταιγαν στο δικαστήριο για τα στημένα. Όλοι αθώοι βγήκαν. Πιστεύετε πως όλοι ήταν αθώοι;»

Play Music – Embed Audio Files –

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ