Ακολουθήστε μας

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Γιώτα: “Η κατάσταση για τους αθλητές είναι δραματική”

Η παίκτρια της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, Κατερίνα Γιώτα, μίλησε στην εκπομπή Overlap και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Στέφανο Αβραμίδη για την προσπάθεια που γίνεται στα social media για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Για το πόσο έχει επηρεάσει τις αθλήτριες η αναβολή του πρωταθλήματος ανέφερε “Η κατάσταση για εμάς τους αθλητές είναι δραματική. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την προπόνηση. Η φύση του επαγγέλματος μας, ασχέτως αν το κράτος δεν μας αναγνωρίζει σαν επαγγελματίες, είναι να είμαστε ενεργοί. Δεν έχουμε καμιά στήριξη από την πολιτεία. Στο πρώτοlock downστηρίξαμε την απόφαση του κράτους χωρίς πάλι χωρίς να λάβουμε κάποια στήριξη”.

Για το τι προσπαθούν να καταφέρουν με αυτήν την προσπάθεια δήλωσε “Ζητάμε κάτι αντίστοιχο που ισχύει στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.Από την πολιτεία δεν υπήρχε πρόβλεψη για τα τεστ.

Ουσιαστικά θέλουμε την έγκριση της πολιτείας για να συνεχίσουμε να προπονούμαστε. Δεν ξέρω που κολλάει το θέμα. Η ομοσπονδία έχει στείλει το προτεινόμενο πρωτόκολλο και ουσιαστικά περιμένουμε απάντηση.Δεν μπορεί κάνεις να μας εγγυηθεί αν θα υπάρξει και άλλο lock down. Προσωπικά εδώ και έναν χρόνο προσπαθώ να επανέλθω από ένα τραυματισμό που είχα στο γόνατο και η κατάσταση δεν με βοηθάει. Δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις από το σπίτι σου. Το βόλεϋ είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό άθλημα με πολλά άλματα. Είμαστε ήδη αρκετό καιρό χωρίς προπόνηση και όσο καθυστερούμε μένουμε πίσω”

Κλείνοντας όσον αφορά το αν μπορούν να στηρίξουν οι ομάδες ένα τέτοιο σχέδιο είπε “Οι ομάδες που απαρτίζουν τις μεγάλες κατηγορίες μπορούν να κάνουν συνεχόμενα τεστ. Αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να συνεχίσουμε”.

Περισσoτερα για ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ