Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Χίος τιμά τους Μπονόβα – Κελεσίδη (pic)

Η Χίος τιμά την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές,  σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, θα τιμήσουν δύο μεγάλες δόξες του Ολυμπιακού: τον Παναγιώτη Κελεσίδη και τον Ανδρέα Μπονόβα .

Το «Λιοντάρι του Θρύλου» και το «μηχανάκι» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα βρεθούν στο νησί της μαστίχας, το Σάββατο (4-5-2019), με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών  Ελλάδος από την ομάδα του  Α.Π.Ο.  Χίος.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί και την μοναδική διάκριση του Χιώτικου ποδοσφαίρου μέχρι σήμερα. Στις 25-6-1979 στο γήπεδο της Νίκαιας, ο  Α.Π.Ο. Χίος επικράτησε στα πέναλτι του Πανδραμαικού με 8-7 ( 2-2 κ.α. 3-3 παρ).

Στο πλαίσιο αυτό  ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Χίου – Βροντάδου και το Ν.Π.Δ.Δ.  Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Χίου, διοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής στους τροπαιούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κατέκτησαν το Κύπελλο το 1979.

Οι  εκδηλώσεις περιλαμβάνουν :

  Σάββατο  4 Μαΐου 2019 , ώρα  11.00: Ιστορική αναδρομή, προβολή βίντεο και φωτογραφικού υλικού στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.  Οι  Παναγιώτης Κελεσίδης, Ανδρέας Μπονόβας και οι παλαίμαχοι του  Α.Π.Ο. Χίος, θα τιμηθούν από το Σύνδεσμο Παλαιμάχων Χίου – Βροντάδου και από τον Δήμο Χίου.

 Σαββατο  4 Μαίου 2019 , ώρα 16.00 : Φιλικός αγώνας με την συμμετοχή των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Α.Π.Ο. Χίος , στο Δημοτικό Στάδιο Χίου.

Οι εκδηλώσεις έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς με εθελοντική προσφορά θα ενισχυθεί η οικογένεια, μαθητή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Χίου), ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για το σκοπό αυτό έχει ανοιχτεί ειδικός λογαριασμός στην

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ : 490/377538-00 

 

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ