Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Η επιστροφή στην ελίτ και τα 20 εκ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην επιστροφή στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στην συμμετοχή του και πάλι στους ομίλους του Champions League. Καλό το Europa League, το οποίο αποτελεί μία διοργάνωση στην οποία μπορεί να περάσεις 1-2 γύρους, αλλά όπως και να το κάνουμε άλλη είναι η αίγλη του Champions League, μία διοργάνωση η οποία έχει συνηθίσει τον Ολυμπιακό από πλευράς Ελληνικών ομάδων, αφού από το 1997 και μετά είναι, σχεδόν, ο μόνιμος πρέσβης μας.

Φυσικά και διαφορετικά είναι τα χρήματα. Εάν ο Ολυμπιακός προκριθεί στους ομίλους του Champions League τότε αμέσως έχει εξασφαλίσει 20 εκ. ευρώ, αφού θα είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα και θα πάρει το σχετικό μπόνους. Εάν παίξει στους ομίλους του Europa League, συμμετοχή η οποία έχει εξασφαλιστεί μετά από την πρόκριση επί της Πλζεν, αλλά με την πρόκριση επί της Μπασακσεχίρ προστέθηκαν άλλα 5 εκ. ευρώ, τότε το όφελος των ερυθρόλευκων θα είναι συνολικά 13 εκ. ευρώ.

Ολα αυτά… με το κλειδί στο χέρι, που λένε, δηλαδή εξασφαλισμένα τέλη Αυγούστου. Το τι θα κάνει από εκεί και πέρα, θα προστεθεί στο αρχικό ποσό.

Ομως νομίζω ότι δεν ενδιαφέρει τόσο πολύ το οικονομικό τους ερυθρόλευκους του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έτσι και αλλιώς βάζει το χέρι στην τσέπη όποτε χρειάζεται, αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι το πρεστίζ της ομάδας. Ολοι καταλαβαίνουμε το γιατί.

Η τύχη φαίνεται να ευνοεί τον Ολυμπιακό αφού κατά συνθήκη η Πόρτο ήταν πιο ισχυρή ομάδα από την Κράσνονταρ, η οποία δεν έχει συμμετοχή στο Champions League.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα ματς θα είναι και εύκολα. Με το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, την ερχόμενη εβδομάδα, όλα θα παιχτούν στην Ρωσία, η οποία αυτή την φορά δεν θα είναι παγωμένη…

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us