Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Η Euroleague κάνει… focus στον Γιώργο Μπαρτζώκα (video)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει επιστρέψει από τα μισά της περσινής σεζόν στον Ολυμπιακό, με στόχο την επιστροφή των “ερυθρόλευκων” στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και η Euroleague, ενόψει και της αποψινής αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κάνει… focus στον Έλληνα προπονητή.

«Όλοι γνωρίζουν πως είμαι οπαδός του Ολυμπιακού. Συναισθηματικά, είναι κάτι πολύ σημαντικό.  Δεν είχα στο μυαλό μου πως θα επιστρέψω στην Ελλάδα, ειδικά για τον Ολυμπιακό, όμως μετά από  1-2 ραντεβού που είχα με τους ιδιοκτήτες  πέρσι τον Ιανουάριο, με έπεισαν πως διατηρούν το ίδιο κίνητρο, την ίδια επιθυμία για να οδηγήσουν και πάλι τον Ολυμπιακό στην κορυφή, έτσι θα ήθελα να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας», ήταν το πρώτο σχόλιο του Μπαρτζώκα, αναφορικά με την επιστροφή του στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, ενώ στην συνέχεια μίλησε για το παρόν και το μέλλον των Πειραιωτών.

«Η ομάδα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, είναι ακόμα καλύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη εμπειρία μου στον Ολυμπιακό. Υπάρχει μεγάλη ποιότητα σε όλους τους τομείς. Εμείς θέλουμε ταπεινούς, διψασμένους για επιτυχία παίκτες, με κίνητρο, αλλά παράλληλα να γνωρίζουν τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός έχει τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Παπανικολάου, επέστρεψε ο Σλούκας, έναν πυρήνα από εξαιρετικούς εγχώριους παίκτες».

Για τον προπονητή του Ολυμπιακού μίλησε και ο Κώστας Σλούκας, χαρακτηρίζοντας τον Μπαρτζώκα ω τον κατάλληλο άνθρωπο που θα φέρει πίσω την χαμένη, τα τελευταία χρόνια, νοοτροπία της ομάδας.

«Εμπιστεύομαι τον Μπαρτζώκα και γι αυτό είμαι και εδώ. Πιστεύω πως είναι ο κατάλληλος προπονητής την κατάλληλη στιγμή για τον Ολυμπιακό και πιστεύω πως μπορεί να φέρει πίσω την νοοτροπία που είχε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, γιατί τα 2-3 τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός έχασε την νοοτροπία να παλεύει σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε κατοχή της μπάλας», υποστήριξε ο Σλούκας, ενώ από την πλευρά του ο Βασίλης Σπανούλης χαρακτήρισε νικητή τον προπονητή του.

«Είναι υπέροχο να έχουμε τον Μπαρτζώκα πίσω, γιατί έχουμε σπουδαίες αναμνήσεις από το παρελθόν, η επιστροφή του ήταν κάτι που χρειαζόταν η ομάδα. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι πως πρόκειται για έναν νικητή. Ό, τι και αν συμβεί κατά την διάρκεια της σεζόν, θα δουλέψει σκληρά και θα βρει τον τρόπο να μας βοηθήσει να κερδίσουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην Euroleague.

Τελευταίος τον λόγο πήρε πάλι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που αναφέρθηκε στην νοοτροπία που θέλει να φέρει στην ομάδα και τον συνδυασμό που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε νέες όμορφες εμπειρίες.

«Γνώμη μου είναι πως η Euroleague είναι η δυσκολότερη διοργάνωση στον κόσμο, αυτή τη στιγμή. Ίσως έχουμε ακόμα ελπίδες για να μπούμε στα play offs. Πρέπει να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κάθε προπόνηση ξεχωριστά. Αυτό προσπαθώ να πείσω όλους στην ομάδα. Το να είμαστε ενωμένοι, είναι η νοοτροπία που θέλω να φέρω στον Ολυμπιακό. Γνωρίζοντας το παρελθόν μας, παίρνοντας κίνητρο από αυτό ώστε να είμαστε φιλόδοξοι για το μέλλον, αυτός ο συνδυασμός θα μας οδηγήσει σε νέες όμορφες εμπειρίες

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ