Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κάμερα του MEGA στου Ρέντη και τις προπονήσεις των ερυθρόλευκων (video)

Στα νέα δεδομένα που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού προσαρμόζονται άπαντες και στον αθλητισμό. Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και κατέγραψε αποκλειστικά τη νέα καθημερινότητα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, ενώ ο γιατρός των ερυθρόλευκων Χρήστος Θέος μας εξηγεί βήμα βήμα το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στου Ρέντη, ανοίγουν τις πόρτες τους κάθε πρωί στις 9 για τους ερυθρόλευκους. Προσέρχονται με το αμάξι του ο καθένας. Το ιατρικό team του Ολυμπιακού είναι εκεί και όλα ξεκινούν βάσει του ιατρικού πρωτοκόλλου.

Προθέρμανση, ασκήσεις ενδυνάμωσης ατομικές για κάθε ποδοσφαιριστή και ποδήλατο, τα πρώτα στάδια του προπονητικού προγράμματος που ακολουθούν.

Οι παίκτες είναι χωρισμένοι σε τρία γκρουπ. Ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τρέξιμο για να καλυφθεί το έδαφος από την αποχή σχεδόν 2 μηνών. Οι αποστάσεις τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους. Στόχος να επανέλθουν σωματικά όλοι, με ασφάλεια.

Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για όλους. Εγχειρίδιο οδηγιών δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός κατέθεσε τις προτάσεις του για την περίπτωση που θα βρεθεί κάποιο θετικό κρούσμα. Όλοι παίρνουν μέτρα προφύλαξης, αλλά μεγάλο ρόλο παίζει και η ατομική ευθύνη.

Η προπόνηση τελειώνει, όχι όμως και η δουλειά. Απολύμανση σχολαστική σε κάθε όργανο, κάθε χώρο που βρέθηκαν παίκτες και προπονητές. Η μάχη με τον κορωνοϊό είναι καθημερινή και μόνο με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, οι ομάδες θα μπορέσουν σύντομα να βρεθούν στη σέντρα.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ