Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Η μεγάλη ευκαιρία για να κρατήσει τα «όπλα» του

Κάθε κρίση λένε ότι κρύβει και μία ευκαιρία. Κάπως έτσι θα πρέπει να δουν και στον Ολυμπιακό τα όσα έχουν προκύψει από την πανδημία και τα επακόλουθά της.

Δεν θα μπω καθόλου στο θέμα του κορωνοϊού. Αντιλαμβανόμαστε όλοι την σημαντικότητα της γρίπης αυτής και το τι επιφέρει. Το έχουμε δει άλλωστε από τα σχεδόν 100 θύματα που έχει ήδη στην Ελλάδα και τα δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ευρώπη. Το «μένουμε σπίτι» είναι σοβαρό και πρέπει να εξακολουθήσει και το Πάσχα. Όχι σαν κάποιες κυρίες που γράφουν «μένουμε σπίτι» και ποστάρουν φωτογραφίες από βόλτες τους σε παραλίες.

Πάμε παρακάτω. Για τον Ολυμπιακό αυτή η αναστάτωση μπορεί να του βγει και σε καλό. Και αναφέρομαι στο ρόστερ που έχει και την ανάγκη να κρατήσει τα καλά του «όπλα» και την επόμενη σεζόν. Η Ελλάδα έδειξε ότι ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις, κάτι που έχει αντίκτυπο σε κάθε ενέργεια. Μην νομίζετε ότι οι παίκτες δεν τα σκέφτονται αυτά. Ποιος θα φύγει να πάει στο Μιλάνο ή στην Κωνσταντινούπολη, όσα και να είναι τα λεφτά του συμβολαίου. Ποιος θα πάει στην Αγγλία να παίξει το κεφάλι του και της οικογένειάς του κορώνα-γράμματα;

Και από την άλλη, ποιος θα δώσει 12 και 13 εκ. ευρώ για να αγοράσει έναν τερματοφύλακα (βλέπε Σα), 23 εκ. για ένα αριστερό μπακ (βλέπε Τσιμίκα), 20 εκ. για έναν αμυντικό χαφ (βλέπε Καμαρά).

Μέσα σε αυτή την κρίση, με ότι αυτή συνεπάγεται, εμφανίζεται και μία «χρυσή» ευκαιρία για να δούμε τον ίδιο Ολυμπιακό αλλά και καλύτερο, την επόμενη σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι μένει η ρεβάνς με την Γουλβς για να κάνουν οι ερυθρόλευκοι την υπέρβαση και να περάσουν στους «8» του Europa League και ύστερα είναι αρκετά πιθανό να έχουμε ένα Final8. Όταν παίρνεις μέρος σε ένα τέτοιο φορμάτ διοργάνωσης όλα μπορούν να συμβούν και με δύο νίκες να βρεθείς στον τελικό. Να γράψεις ιστορία. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να διατηρηθεί η ισορροπία της ομάδας και η συνοχή που δείχνει με το ρόστερ της γεμάτο και με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο της.

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν θα είναι ίδιος χωρίς τους, Σα, Τσιμίκα, Ομάρ, Καμαρά, Σεμέδο, οι οποίοι φέρονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος αρκετών ομάδων.

Περισσoτερα για RED BLOGS