Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η UEFA σκέφτεται την Κύπρο για τα προκριματικά Champions League και Europa League

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η UEFA, ενόψει των προκριματικών αγώνων σε Champions League και Europa League, είναι η διεξαγωγή τους επί κυπριακού εδάφους!

Μάλιστα, πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε και η Κυπριακή Ομοσπονδία με ανακοίνωση της.

Αναλυτικά:

“Το ενδεχόμενο διεξαγωγής προκριματικών αγώνων του UEFA Champions League και Europa League 2020-21 στην Κύπρο, διερευνά η UEFA. Το θέμα τέθηκε στον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας, δεδομένου ότι υπάρχουν διάφορες πτυχές που θα πρέπει να εξετάσουν. Το ενδεχόμενο διεξαγωγής κάποιων προκριματικών αγώνων στη χώρα μας, προκύπτει καθώς η Κύπρος θεωρείται, σε ότι αφορά τον κορωνοϊό, ασφαλής προορισμός”.

Υπενθυμίζουμε ότι και στις δύο διοργανώσεις οι αγώνες των προκριματικών θα είναι μονοί. Εξαιρούνται οι αναμετρήσεις που θα κρίνουν την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά, ο πρώτος προκριματικός γύρος του Champions League θα διεξαχθεί στις 18/19 Αυγούστου, στις 25/26 Αυγούστου ο δεύτερος προκριματικός, στις 15/16 Σεπτεμβρίου ο τρίτος προκριματικός, ενώ τα playoffs θα πραγματοποιηθούν στις 22/23 Σεπτεμβρίου και στις 29/30 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες του Europa League, ο πρώτος προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου, ο δεύτερος στις 17 Σεπτεμβρίου, ο τρίτος στις 24 Σεπτεμβρίου και τα playoffs της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου.

 

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ