Ακολουθήστε μας

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Καρασαββίδης: «Όλοι οι προπονητές περιμένουν ένα τέτοιο τηλεφώνημα από τον Ολυμπιακό»

Ο Γιώργος Καρασαββίδης είναι ο νέος προπονητής της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού, με τον “ερυθρόλευκο” τεχνικό να μιλά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Overfm 104,9».

Αναλυτικά ο Γιώργος Καρασαββίδης μίλησε:

Για την επιθυμία του να δουλέψει ως προπονητής στην ομάδα του Πειραιά, ανέφερε:
«Η πρόταση ήρθε τον τελευταίο καιρό και δεν ήταν εύκολη η απόφαση γιατί ήμουν στην Θεσσαλονίκη, λόγω κορωνοϊού. Είχα κατεβεί στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα και ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού και δεν το σκέφτηκα, αφού ήταν πρόταση από αυτή την ομάδα. Όλοι οι προπονητές περιμένουν ένα τέτοιο τηλεφώνημα».

Για την φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα και την έμφαση στους νέους παίκτες, υπογράμμισε:

«Εμείς κάθε βδομάδα κρινόμαστε, άλλα στον Ολυμπιακό κρίνεσαι πιο γρήγορα επειδή είναι μεγάλο σωματείο και είναι συνυφασμένο το όνομα του με την νίκη. Το πρώτο πράγμα που θέλω είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας και θέλουμε να συμβεί. Ήθελα ο Ολυμπιακός να ασχοληθεί με νεαρούς Έλληνες αθλητές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πλαισιωθεί με ξένους έμπειρους παίκτες. Πρέπει να φτιαχτεί ένας κάλος ελληνικός κορμός για να μην στηριζόμαστε στους ξένους. Όσον άφορα τους πέντε ξένους, ο Ζαγια και Τσούριτς έχουν λύση την συνεργασία τους με τον Ολυμπιακό. Οι Μιλοβάνοβιτς, Κλάγιτς, Κόμπετιτς παραμένουν στην ομάδα. Τα παιδιά είναι στα πλάνα μου και όπως είναι στα πλάνα όλοι Έλληνες της ομάδας. Θέλω τα παιδιά να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες και θέλω να έρθουν νέοι παίκτες που θα μας βοηθήσουν. Για τους παίκτες που αποχώρησαν, προσπαθούμε να τους αντικαταστήσουμε. Κοιτάμε στην ελληνική αγορά και στο εξωτερικό για να καλυφθούν οι θέσεις».

Όσον άφορα στους σκοπούς του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, τόνισε:
«Ο Ολυμπιακός έχει στόχο την κορυφή και βασικός στόχος είναι φτιαχτεί μια μαγιά παικτών που θα κρατάει την ομάδα ψηλά. Σε πιέζουν τα άλλα τμήματα του Ολυμπιακού να είσαι στη κορυφή. Η δυσκολία είναι εφετινή ΑΕΚ. Αυτή την στιγμή προπονείτε, γιατί παίζει στην Ευρώπη και εμείς δεν παίζουμε. Όταν θα παίξουμε με την ΑΕΚ θα κρίνουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Κλείνοντας, ανέφερε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στους παίκτες και ότι το σημαντικό είναι η επιστροφή στα γήπεδα:
«Σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στα γήπεδα, γιατί η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Οι αθλητές κάνουν αρκετά δύσκολη δουλειά και ένας αθλητής δεν μπορεί να κάθετε έναν χρόνο. Κουτσά στραβά οι αντίπαλοι μας παίζουν και εμείς όχι. Το καλοκαίρι θα είναι η πιο σημαντική περίοδο για εμάς. Θα προσπαθήσουμε από τώρα να κινηθούμε για τις μεταγραφές για τα κενά τα οποία υπάρχουν».

Περισσoτερα για ΧΑΝΤΜΠΟΛ