REDNEWS.grREDNEWS.gr
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • Βαθμολογία – Αποτελέσματα
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • OLYMPIACOS BC
    • OLYMPIACOS WOMEN
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
  • RED BLOGS
  • _
    • ΒΟΛΕΪ
      • ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΕΣ
      • ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
    • ΧΑΝΤΜΠΟΛ
    • ΠΟΛΟ
      • ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΕΣ
      • ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
    • ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
    • ΣΤΙΒΟΣ
    • ΣΠΟΡ
Αναζήτηση
© 2022 REDNEWS. All Rights Reserved.
Αναγνωση: Καταγγελία: «Αρένες θανάτου» οι χώροι εργασίας των οικοδόμων
Ενημερώσεις Εμφάνιση Περισσότερων
Ροή Ειδήσεων
Σταματέλος: «Επιθετικό που σκοράρει, δεν τον βγάζεις…»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Έτοιμος για ακόμα ένα πάρτι απέναντι στον «αιώνιο»
OLYMPIACOS BC
Φουλ για την κούπα
ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΕΣ
Καραπαπάς: “Στον κάδο η Ολιστική Μελέτη”
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Εύκολα 18-12 την Γλυφάδα
ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Αα
REDNEWS.grREDNEWS.gr
Αα
Αναζήτηση
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • Βαθμολογία – Αποτελέσματα
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • OLYMPIACOS BC
    • OLYMPIACOS WOMEN
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
  • RED BLOGS
  • _
    • ΒΟΛΕΪ
    • ΧΑΝΤΜΠΟΛ
    • ΠΟΛΟ
    • ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
    • ΣΤΙΒΟΣ
    • ΣΠΟΡ
Follow US
© 2022 REDNEWS. All Rights Reserved.
REDNEWS.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ > Καταγγελία: «Αρένες θανάτου» οι χώροι εργασίας των οικοδόμων
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Καταγγελία: «Αρένες θανάτου» οι χώροι εργασίας των οικοδόμων

REDNEWS Team
Last updated: 09/01/2019 6:45 ΜΜ
REDNEWS Team Published 09/01/2019
Κοινοποίηση
Κοινοποίηση

Έντονη είναι η αντίδραση των οικοδόμων για τον θάνατο του 60χρονου εργάτη στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου κατασκευάζεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Στο χώρο βρέθηκαν άνθρωποι της επιθεώρησης εργασίας και μέλη της ομοσπονδίας οικοδόμων, οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα στις κάκιστες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα.

«Από το σπίτι μας βγήκαμε σήμερα το πρωί και είχε πάγο και γλυστρούσαμε. Σκεφτείτε να ανεβαίνει κανείς σε σιδερένια σκάλα σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, τι μπορεί να συμβεί. Όλα τα αλλα θα τα εξακριβώσουν οι πραγματογνώμονες της επιθεώρησης εργασίας» είπε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο οποίος μπήκε στο εργοτάξιο και είδε από κοντά τον τόπο του δυστυχήματος.

«Στο χώρο βρέθηκε και η επιθεώρηση εργασίας, έχει δει τα κενά που υπάρχουν όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας, έχει δει και τον τόπο που έγινε το συμβάν. Χθες το εργοτάξιο ήταν χιονισμένο, σήμερα επικρατούσαν συνθήκες παγετού. Γιατί η εργοδοσία δεν πήρε μέτρα να μην δουλέψουν οι εργάτες; Επρεπε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε -αν δεν είναι δυνατόν να μηδενιστούν- να ελαχιστοποιηθούν οι παράγοντες που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή τους.

Πρέπει από κοινού όλοι οι εργαζόμενοι να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, να επιβάλλουμε μέτρα ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Για εμάς τους εργάτες το πρώτο και το πιο σημαντικό είναι να πηγαίνουμε γεροί στη δουλειά και να επιστρέφουμε γεροί στις οικογένειές μας», δήλωσε ο κ. Τασιούλας, που μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες παλεύουν οι συνάδελφοί του για ένα μεροκάματο και χαρακτήρισε «αρένες θανάτου» το χώρο εργασίας τους: «Είτε έχουμε χιόνια, είτε παγετό, είτε ζέστη, είτε ανεργία, είτε πολλή δουλειά, εκείνος που πληρώνει τελικά είναι ο οικοδόμος. Ανθρωποι που εργάζονται σε χώρους δουλειάς που έχουν καταστεί αρένες θανάτου από την εντατικοποίηση της εργασίας, την πίεση της εργοδοσίας, από το γεγονός ότι και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν υποστελεχώσει τις επιθεωρήσεις ελέγχου.

Σε μια ημέρα μεγάλου παγετού, ένας συνάδελφός μας 60 ετών υποχρεώθηκε να ανεβεί πάνω στον πυλώνα 20-30 μέτρων για να μπορέσει να δουλέψει για ένα ψευτομεροκάματο 30-35 ευρώ που μας έχουν υποχρεώσει να κυνηγάμε. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει και να χάσει τη ζωή του».

Διαβάστε ακόμα

Νέα πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ολυμπιακού

Χυδαία επίθεση σε Πασχαλάκη στην Opap Arena (video)

Ισοπαλία χωρίς γκολ για την Εθνική

Γλίστρησε ο Μασούρας και δεν κατάφερε να πλασάρει

Φανταστική μπαλιά Φορτούνη, νέα σπουδαία ευκαιρία Μασούρα

VIDEO

Κοινοποίηση άρθρου
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp Email Copy Link Print
Avatar photo
By REDNEWS Team
Ακολουθήστε:
Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό όπου πας εσύ πάντα θα μαι εγώ να σου τραγουδώ Θρύλε ολέ, ολέ, Θρύλε ολέ, ολέ...
Επομενο θεμα Υποψήφιος με τον Γιάννη Μώραλη ο Λευτέρης Χρυσοφάκης
Προηγουμενο θεμα Μασούρας: “Μπορώ”… (video)

Ροή Ειδήσεων

Σταματέλος: «Επιθετικό που σκοράρει, δεν τον βγάζεις…»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 31/03/2023
Έτοιμος για ακόμα ένα πάρτι απέναντι στον «αιώνιο»
OLYMPIACOS BC 31/03/2023
Φουλ για την κούπα
ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΕΣ 31/03/2023
Καραπαπάς: “Στον κάδο η Ολιστική Μελέτη”
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 30/03/2023
Εύκολα 18-12 την Γλυφάδα
ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 30/03/2023
Νικολακόπουλος: «Η τριάδα πίσω από τον Μπακαμπού»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 30/03/2023
//

To μακροβιότερο site στην ερυθρόλευκη ενημέρωση.

REDNEWS.grREDNEWS.gr
Follow US

© 2007-2022 REDNEWS - All Rights Reserved.

  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
  • RED BLOGS
  • _
Καλωσήρθατε

Είσοδος στο rednews

Lost your password?