Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Κλάτενμπεργκ: “Ακυρο το 2-1 του ΠΑΟΚ” (video)

Στην αξιολόγηση των φάσεων της 9ης αγωνιστικής της Superleague, o αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ είπε σχετικά με την φάση του 2-1 του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ:

«Ο VAR ελέγχει το πιθανό κράτημα από τον επιτιθέμενο το οποίο ανέκοψε την ικανότητα του αμυνόμενου να παίξει την μπάλα και αποφάσισε ότι αυτή η επαφή δεν ήταν αρκετή για να δοθεί παράβαση. Η ΚΕΔ δεν δέχεται την απόφαση του VAR ότι δεν υπάρχει φάουλ καθώς ξεκάθαρα βλέπει ότι η μπάλα ήταν εντός παιχνιδιού όταν ο επιτιθέμενος τράβηξε από το χέρι τον αμυνόμενο για να κερδίσει έδαφος ώστε να μπορέσει να εκδηλώσει την επιθετική του κίνηση και η ομάδα του να σημειώσει γκολ.

Με τη διαδικασία του οφσάιντ και την απόφαση ότι ο αμυνόμενος κάλυπτε τον επιτιθέμενο. Η γραμμή που απεικονίζει τη θέση του επιτιθέμενου είναι ελάχιστα στα αριστερά της θέσης που απεικονίζει τη θέση του αμυνόμενου. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις αν και οι δύο παίκτες είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο θα εμφανίζεται μόνο μια γραμμή η οποία θα είναι πάντα η γραμμή του αμυνόμενου καθώς στους κανόνες του παιχνιδιού όταν τα σώματα είναι στην ίδια ακριβώς ευθεία δεν υπάρχει οφσάιντ».

Από το var για την φάση του Τσόλακ ακούγεται: «τον σπρώχνει αλλά πριν παιχτεί η μπάλα. Τη στιγμή που παίζει η μπάλα έχει γίνει σπρώξιμο. Το σπρώξιμο είναι όλα οκ. Φάουλ δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση και αν υπάρχει είναι ανεπαίσθητο».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ