Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Κούγιας: “Πρόεδρος στη Superleague εάν με ψηφίσουν όλοι”

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της Superleague γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στο Focus FM…

Για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα:

«Είμαι κατηγορηματικός ότι θα αρχίσει. Το πρωτόκολλο γνωρίζουμε και μελετάμε είναι ότι έστω ένας αθλητής έχει τον ιό, όλη η ομάδα πρέπει να μπει σε καραντινά. Δεν θα γίνει αυτό, όπως στην Γερμανία. Μόνο όποιος έχει τον ιό θα μπαίνει σε καραντίνα όχι όλη η ομάδα. Ακούω ότι οι παίκτες δεν δέχονται μειώσεις. Εμείς θα έχουμε την ελάχιστη μείωση των εισοδημάτων μας στο 40%, αν δεν παίξουμε θα έχουμε 50%. Έχουμε πάρει το μισό τηλεοπτικό, τα μισά έσοδα από όσα υπολογίζαμε, διαρκείας δεν θα υπάρχουν την νέα σεζόν. Εμείς κάνουμε υπολογισμούς κάνοντας προπώληση τα διαρκείας της επόμενης σεζόν και αυτό όπως καταλαβαίνει ότι δεν θα γίνει την νέα σεζόν. Θα ψηφίσουμε στην Λίγκα και δεν μπορεί κανείς να μην λάβει υπόψη την πλειοψηφία. Το θέμα είναι ποιος θα είναι συνέπειες. Εκεί που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, το σταμάτησαν οι κυβερνήσεις. Αν σταματήσει το ποδόσφαιρο το ίδιο, θα έχουμε πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ. Η ΟΥΕΦΑ έχει πει να τελειώσει η σεζόν. Αν δεν γίνει το Κύπελλο, την θέση στην Ευρώπη την παίρνει ο 7ος στην βαθμολογία. Οι πέντε παίζουν μέσω πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα να παίξει. Έχει γίνει μια τροποποίηση, ότι ο Κυπελλούχος βγαίνει στην Ευρώπη, άρα αν δεν γίνει το Κύπελλο, θα βγει η πρώτη ομάδα των πλέι άουτ».

Για το αν θα είναι πρόεδρος στην Λίγκα:

«Εγώ θα ζητήσω να με ψηφίσουν όλοι. Αν δεν ψηφίσουν, δεν θα μπω πρόεδρος. Αν θέλουνε να τους φτιάξω το ποδόσφαιρο, γιατί θα είμαι και αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ, θα το κάνω μόνο αν βγω από όλους. Το σκέφτομαι, δική μου ομάδα έχω, δεν είμαι υπάλληλος, είναι αλλιώς να τρέχεις για το καλό ενός ιδιοκτήτη και άλλο να ψηφίζεις στην Λίγκα σαν υπάλληλος μιας ΠΑΕ. Θέλω οι συνάδελφοι μου να καταλάβουν την θέση του ποδοσφαίρου στην κοινωνία».

Για την απόφαση της άρσης της τιμωρίας αφαίρεσης βαθμών όσων δεν παίρνουν άδεια:

«Είχαμε υποβιβασμό, έπεσε ο Ηρακλής. Το κάναμε -6 για τον Παναθηναϊκό, γλίτωσε. Πήγε στην ΕΠΟ και δεν είπε κανείς τίποτα για την μετατροπή της ποινής. Τώρα υπάρχουν φτωχές ομάδες, για ποιο λόγο να βάλουμε -6 και να κάνουμε το πρωτάθλημα ακόμα πιο λιγότερο ανταγωνιστικό. Εγώ πρότεινα να μείνει η δυσκολία στις μεταγραφές και να μείνει η ποινή».

Για το αν θα γίνουν τα πλέι οφ χωρίς VAR και με Έλληνες διαιτητές:

«Δεν το γνωρίζει κανείς. Στις 18 Μάη θα αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις και στα μέσα Ιουνίου θα παίξουμε. Θα αποφασίσει ο Περέιρα, αλλά για μένα δεν γίνεται να παίξουμε χωρίς να υπάρχει VAR».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ