Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Μαρούπα: “Και ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε στο CAS. Σωστή η απόφαση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ”

Ο Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της ΕΕΑ, έγραψε στο fb για την απόφαση του CAS:

«Περί CAS, παραπληροφόρησης και όχλου!!!

Το CAS είναι το ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο. Δικάζει σε ανώτατο επίπεδο, όπως ο Άρειος Πάγος ας πούμε, τις προσφυγές εναντίον των αποφάσεων των δευτεροβάθμιων επιτροπών της ΕΠΟ.

Εδώ κλήθηκε να αποφασίσει επί 2 προσφυγών κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης η οποία επέβαλε ποινή αφαίρεσης βαθμών στον ΠΑΟΚ για πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη, σε εκτέλεση της απόφασης- πορίσματος της ΕΕΑ.

Ο μεν ΠΑΟΚ με την προσφυγή του ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να μπει στην ουσία της υπόθεσης η δευτεροβάθμια επιτροπή, επειδή δεν δεσμεύεται από την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και να απαλλάξει τις δυο ομάδες επειδή δεν υφίστανται αποδείξεις για την πολυϊδιοκτησία. Το ότι δεν δεσμεύεται από την απόφαση της ΕΕΑ, το λέει ο κανονισμός της ΕΠΟ, που αναφέρει ότι ξαναδικάζει η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια επιτροπή την υπόθεση στην ουσία της.

Ο δε Ολυμπιακός προσέφυγε για να επιβληθεί η ποινή του υποβιβασμού στον ΠΑΟΚ σε εφαρμογή του κανονισμού της ΕΠΟ, ο οποίος περιέχει διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν ισχύει μεταβολή της ποινής για το τρέχον πρωτάθλημα όταν είναι σε εξέλιξη. Η ποινή του υποβιβασμού μετατράπηκε σε ποινή αφαίρεσης βαθμών με ΝΟΜΟ μετά την έκδοση της απόφασης της ΕΕΑ.

Δηλαδή και οι δύο ομάδες ζητούσαν να εφαρμοστεί ο κανονισμός της ΕΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ο αθλητικός νόμος που επιτάσσει αφενός μεν δεσμευτική την απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, η οποία αποστέλλεται στην ΕΠΟ μόνο για την επιβολή της ποινής, αφετέρου δε την αφαίρεση βαθμών αντί του υποβιβασμού μετά την τελευταία τροποποίησή του.

Η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια επιτροπές της ΕΠΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΤΕΡΗΣ ΤΥΠΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟ …… ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ…. ενός σωματείου!!!!

Και έπραξαν σωστά. Για όσους στοιχειωδώς αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ιεράρχηση κανόνων δικαίου. Και το καταστατικό ενός σωματείου είναι κάτω κάτω όπως κάτω από τον νόμο είναι και οι υπουργικές αποφάσεις και τα διατάγματα….

Βεβαίως η πρωτοδίκης κυρία Τσαγκιά, δικαστής που στελέχωσε το πρωτοβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, παρεμπιπτόντως έκρινε την υπόθεση στην ουσία της και ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΠΟΛΥΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Κι έπραξε ολόσωστα διότι δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας τι θα συνέβαινε αν δεν εφάρμοζε τον νόμο που επιτάσσει δεσμευτική την απόφαση της ΕΕΑ.

Σημειωτέον ότι τις επιτροπές της ΕΠΟ στελεχώνουν δικαστές βάσει του νόμου Κοντονή που προσπάθησε να βάλει ένα φρένο στο παραγκοαυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Άρα επαναλαμβάνω ότι και οι δύο ομάδες ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ από την δικιά του σκοπιά ο καθένας. Γι αυτό προσέφυγαν στο CAS….

Ας εξετάσουμε την σύνθεση του δικαστηρίου αυτού. Συνεστήθη από 3 δικηγόρους διαιτητικούς δικαστές.

Τον έναν διάλεξε ο ΠΑΟΚ. Άρα θα συμφωνούσε με την άποψη του ΠΑΟΚ. Τον άλλον διάλεξε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Άρα θα συμφωνούσε με τον Ολυμπιακό. Κι ένας τρίτος τέθηκε πρόεδρος.

Δηλαδή εκ προοιμίου οι 2 από τους 3 “δικαστές” συμφωνούσαν με τις ομάδες που τους διάλεξαν ότι εφαρμοστέο ήταν το καταστατικό της ΕΠΟ, πάνω από τον νόμο του ελληνικού κράτους.

Η απόφαση του CAS ήταν η παραπομπή της υπόθεσης για επανάκριση στην ουσία της υπόθεσης στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Και δηλαδή τι περιμένατε αγαπητοί οπαδοί του ΠΑΟΚ; Ο δικαστής που διάλεξε η ομάδα σας και ο δικαστής (διαιτητές δικηγόροι και οι δύο) που διάλεξε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, να αποφασίσουν εναντίον αυτού που ζητούσαν και οι δύο ομάδες και που για τον λόγο αυτόν τους διάλεξαν; Οι ομάδες σας διάλεξαν αυτούς που συμφωνούσαν με τις απόψεις τους. Και σε κάθε περίπτωση εφάρμοσαν το καταστατικό του σωματείου τους.

Και σε κάθε περίπτωση ο CAS δεν θα αποφάσιζε ο ίδιος την αυτοδιάλυσή του με την κατάργηση του παράνομου αυτοδιοίκητου του.

Άρα το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και κατά την γνώμη μου κακώς, αν και όχι εσφαλμένα η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ δεν έκρινε την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας στην ουσία της ώστε το ζήτημα να θεωρείται λήξαν.

Εκτός αυτού όμως δηλώνω την έκπληξή μου για τον τρόπο που λειτουργεί ο όχλος, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που αισθάνονται δικαίωση επειδή επιστρέφει η υπόθεση για επανάκριση παρότι ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ.

Κι αναρωτιέμαι πράγματι αν αυτή η χώρα, με σημαντικό κομμάτι του λαού της, υπονομευμένο πνευματικά, εκπαιδευτικά, ψυχικά, οικονομικά, και σε σχέση ακόμα ακόμα με την χρήση της απλής λογικής του,ΑΠΌ ΤΟ ΕΠΊΣΗΜΟ ΚΡΆΤΟΣ μπορεί να έχει τελικά ΣΩΤΗΡΙΑ….

Καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία στις ομάδες. Σας παρακαλώ κάντε την χάρη να σεβαστείτε τον εαυτό σας και τα σχόλιά σας να είναι ευπρεπή και παρακαλώ μόνο στην δημοσίευση αυτή.

Υγ. Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι εδώ με την σωστή απόφαση που πήρε η Εεα για πολυιδιοκτησια των 2 ομάδων».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ