Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρτινς: «Δεν ήρθαμε να αμυνθούμε, θα είμαστε ο γνωστός Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Ολλανδία με το υπέρ του 4-2 του πρώτου αγώνα, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς, στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να προσπαθήσει να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ, αλλά θα παίξει, όπως κάθε φορά, επιθετικά, με στόχο την νίκη.  

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:

Για το κλειδί του Ολυμπιακού για την πρόκριση:

«Δεν νομίζω πως η ομάδα που θα βάλει πρώτη γκολ θα κρίνει το αποτέλεσμα ή την πρόκριση, ούτε κάποιο γρήγορο γκολ θα κρίνει τον αγώνα, ακόμα και αν το πετύχει η PSV. Σίγουρα τα πρώτα λεπτά του αγώνα θα είναι διαφορετικά, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, σίγουρα όταν θα είμαστε χωρίς την κατοχή της μπάλας, θα πρέπει να έχουμε υπομονή, όμως γενικότερα το παιχνίδι θα είναι όπως και το πρώτο, με δύο ομάδες που θα θέλουν να παίζουν επιθετικά και όταν έχουμε κατοχή της μπάλας θα είμαστε ο γνωστός Ολυμπιακός, που θα προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, να βγει στην επίθεση και να βάλει γκολ. Έχουμε έρθει με ένα μικρό πλεονέκτημα δύο γκολ και σίγουρα δεν έχουμε έρθει εδώ για να υπερασπιστούμε το υπέρ μας αποτέλεσμα».

Για το αν θα διορθώσει ο Ολυμπιακός τα λάθη του:

«Σίγουρα δεν έχουμε έρθει εδώ για να παίξουμε ένα αμυντικό παιχνίδι. Η ομάδα που έρχεται για να μην δεχτεί γκολ, είναι πάντα πολύ κοντά στο να χάσει.  Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας και ποτέ δεν έχουμε παίξει σε κάποιο παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο.  Έχουμε έρθει με σκοπό να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να μην χάσουμε την ταυτότητα μας και φυσικά δεν θα παίξουμε αμυντικά. Ίσως τα πρώτα λεπτά να είναι ελαφρώς διαφορετικά και από τις δύο ομάδες, όμως στην συνέχεια θα δείτε πολλές ομοιότητες με τον προηγούμενο αγώνα, δύο ομάδες με φιλοσοφία να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχουμε έρθει εδώ με σκοπό να βάλουμε γκολ και όχι να παίξουμε άμυνα. Δεχτήκαμε πράγματι ένα γκολ από στημένη μπάλα, όμως αυτό δεν μπορεί να μας επηρεάσει, καθώς αν οι ομάδες είχαν καλύτερες άμυνες από ότι επιθέσεις, τότε δεν θα υπήρχαν γκολ. Έχουμε δουλέψει, θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι, όσον αφορά τα λάθη της άμυνας μας, όμως  κυρίως έχουμε έρθει να είμαστε ο εαυτός μας και να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας. Φυσικά η επιστροφή του Μπα είναι μια πολύ καλή προσθήκη γιατί συνεργάζεται πολύ καλά με τον Σεμέδο».

Για τις διαφορές μεταξύ εντός και εκτός έδρας αγώνων:

«Φυσικά όταν παίζουμε εντός έδρας, με κόσμο, είμαστε πολύ δυνατοί. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις σε ένα άδειο Καραϊσκάκη, καθώς όλοι γνωρίζουν την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι μας, ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς. Είναι ο 12ος παίκτης μας και μας βοηθά πολύ. Εκτός έδρας έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, όπως και σε άδεια. Τα πράγματα πότε πηγαίνουν καλά και πότε άσχημα. Σίγουρα ο κόσμος εκτός έδρας είναι μια δύναμη για την γηπεδούχο ομάδα, όμως εμείς είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να παίζουμε και στις δύο περιπτώσεις».

Για την διαφορά προσέγγισης του αγώνα της Ολλανδίας σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι:

«Σίγουρα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Όσον αφορά την δική μας πλευρά, χρειάζεται συναισθηματικός έλεγχος γιατί έχουμε δύο γκολ πλεονέκτημα και αυτό ίσως κάνει κάποιους να πιστεύουν πως έχουμε τελειώσει, όμως δεν είναι έτσι.  Από την πλευρά μας θα χρειαστεί προσοχή και συγκέντρωση. Προσοχή όταν δεν έχουμε την μπάλα, θα πρέπει να ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε αν δεν πάει κάτι καλά, θα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο και την ψυχραιμία που χρειάζεται. Οι παίκτες μας είναι έμπειροι, ανεξάρτητα ποια θα είναι η 11αδα. Έχουμε παίκτες που ξέρουν πότε πρέπει να είναι προσεκτικοί και πότε να εκμεταλλευτούν τα δυνατά τους σημεία. Όσον αφορά την στρατηγική τα πράγματα αλλάζουν, γιατί είναι ένα δεύτερο παιχνίδι, όμως με εξαίρεση το ξεκίνημα, στην συνέχεια θα δούμε ένα αντίστοιχο παιχνίδι με το πρώτο, γιατί γνωρίζουμε την ταυτότητα των δύο ομάδων.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ