Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρτίνς: “Δεν σεβόμαστε τους επαγγελματίες στο ποδόσφαιρο”

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε σε σεμινάριο πορτογαλικού ποδοσφαίρου με το όνομα “Thinking Football” για όλα τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του χώρου :

“Θέλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση το πορτογαλικό πρωτάθλημα για να συζητήσουμε θέματα που άπτονται στο ποδόσφαιρο. Το υπερφορτωμένο ημερολόγιο είναι μία πραγματικότητα από την πανδημία και εφόσον οι διοργανώσεις σταμάτησαν δεν μπορούσε να γίνει διαχείριση τόσων πολλών παιχνιδιών.

Φυσικά, η οικονομική πλευρά είναι σημαντική για κάποιους ανθρώπους, αλλά δεν σεβόμαστε τους επαγγελματίες. Υπάρχει και το ρίσκο των τραυματισμών που είναι υψηλό. Για τους προπονητές είναι δύσκολο να διαχειριστούμε τις συνθήκες. Η ποιότητα του παιχνιδιού και η ένταση ολοένα γίνονται και χειρότερα.

Οι προπονητές δεν έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε. Υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια και διοργανώσεις. Δεν έχω πρόβλημα να εργάζομαι 24 ώρες, αλλά είναι δύσκολο να δώσουμε ποιότητα στο παιχνίδι”.

Για τη Europa Super League“Πρέπει να σκεφτούμε το γεγονός ότι μεγάλες ομάδες έχουν το μονοπώλιο στο ποδόσφαιρο. Πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ηθικό πρόβλημα. Το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους.

Για την οικονομική κατάσταση: “Ο κορονοϊός έχει φέρει στην επιφάνεια δυσκολίες για κάποια μεγάλα κλαμπ. Όλοι θέλουν να νικήσουν και να φέρουν τους καλύτερους παίκτες, αλλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Η οικονομική και η ανταγωνιστική ψαλίδα ανοίγει.

Στην Ελλάδα έχουμε μέσο όρο 50/60 παιχνίδια. Οι παίκτες δεν μπορούν να επανέλθουν σε τρεις μέρες και μεταξύ άλλων έχουν και τις εθνικές ομάδες. Εάν αυξήσουμε τις διοργανώσεις τότε θα πρέπει να έχουμε και μεγαλύτερες ομάδες (σε ποσότητα παικτών). Όμως δεν θα υπάρχει χρόνος να δουλέψουμε στο παιχνίδι.

Είναι δύσκολο να προκριθείς στο Champions League ή και στο Europa League, γι’ αυτό δημιουργήθηκε το Conference League. Στον Ολυμπιακό είμαστε ικανοποιημένοι, όμως αυτές οι διοργανώσεις είναι περίπλοκες”.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια: “Στα τρία χρόνια που είμαι εδώ, πρέπει να διαχειρίζομαι. Με την πανδημία έπρεπε να διαχειριστούμε τον χρόνο που είχαμε. Η πανδημία έδωσε την ευκαιρία σε οικονομικές ομάδες να εμφανιστούν με νέες μορφές διοργανώσεων. Ο προπονητής είναι σχεδόν μάνατζερ, πλέον δεν έχουμε χρόνο για κάτι άλλο”.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ