Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρτίνς: «Δύσκολο εγχείρημα η αλλαγή στον κορμό του Ολυμπιακού»

Για το πλάνο του Ολυμπιακού αλλά και τις αλλαγές που πραγματοποίησε, όταν ανέλαβε το τιμόνι των “ερυθρόλευκων”, μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς, σε συνέντευξη του που παραχώρησε στην πορτογαλική ιστοσελίδα “zerozero.pt”.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:

Για την περσινή σεζόν: “Πέρυσι, ήταν η χρονιά που η ομάδα ξόδεψε πολλά χρήματα για την αγορά παικτών. Τις προηγούμενες σεζόν, η ομάδα αγόραζε παίκτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού. Όταν ανέλαβα την ομάδα, υπήρχαν καμιά 20αριά παίκτες ηλικίας 28-30 ετών. Εμείς ρίξαμε τον μέσο όρο ηλικίας στα 23 έτη, κάνοντας έτσι μια μεγάλη αλλαγή στον κορμό της ομάδας! Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο έγινε πραγματικότητα, μέσω της σκληρής δουλειάς και της στήριξης του προέδρου”.

Για το πλάνο του Ολυμπιακού: “Η πορεία αυτού του σχεδίου ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για εμάς, όπου όμως είχαμε και την στήριξη του κόσμου μας, που ήταν συνεχώς δίπλα μας, κάτι που σεβόμαστε και εκτιμάμε. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, μπορούμε να γευτούμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας”.

Για το στυλ παιχνιδιού: “Οι φίλαθλοί μας ήξεραν ότι η ομάδα θα είχε παίκτες με μεγάλη ποιότητα και θα έβλεπαν ένα ελκυστικό στυλ ποδοσφαίρου. Δεν εξέφρασαν κανένα αρνητικό σχόλιο, στο γεγονός ότι η ομάδα αποτελείτο από νέους σε ηλικία παίκτες. Έβλεπαν τη δουλειά μας και την εξέλιξη του κλαμπ. Το στιλ παιχνιδιού της ομάδας ήταν ουσιαστικά η ταυτότητά της”.

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού και την στήριξή του: “Οι οπαδοί μας ταυτίζονται με την ομάδα, όπως είναι τώρα και για αυτό το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο. Αυτά τα δύο χρόνια, ο μέσος όρος προσέλευσης συνεχώς και μεγαλώνει. Πωλούνται σχεδόν όλα τα εισιτήρια. Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα του θεάματος και της γενικότερης εικόνας που δίνει η ομάδα στον κόσμο”.

Για την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος: “Τώρα μας μένουν δέκα δύσκολα παιχνίδια. Δέκα παιχνίδια με ανταγωνιστικούς αντιπάλους, για να προσφέρουμε στον κόσμο μας και τους φιλάθλους μας την χαρά του τίτλου του πρωταθλητή”.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ