Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Με πρωτόκολλο υγείας ξεκινούν τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη

Αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, που επεξεργάζεται η UEFA, θα τεθεί σε εφαρμογή, ώστε να επανεκκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα ζητήσει από όλες τις χώρες να εξαντλήσουν τα περιθώρια ολοκλήρωσής τους το καλοκαίρι.

Η UEFA παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις στην πανδημία του κορωνοϊού και επεξεργάζεται όλα τα πιθανά σενάρια διεξαγωγής αγώνων.

Στην εκτελεστική επιτροπή της Πέμπτης θα γίνει αυστηρή σύσταση σε όλες τις Ομοσπονδίες, να εξαντλήσουν κάθε δυνατό περιθώριο ώστε να τελειώσουν τα πρωταθλήματα στις χώρες.

Παράλληλα η UEFA θα τις ενημερώσει για τα εναλλακτικά σενάρια, δίχως πάντως να υπάρχει κάποια απόφαση.

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός πρωτοκόλλου υγείας, που θα ακολουθείται τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις. Μια ιδέα για το τι θα ισχύσει παρουσίασε και το γερμανικό Ντερ Σπίγκελ με το πλάνο της Μπουντεσλίγκα.

Οι νέοι κανόνες της Μπουντεσλίγκα:

•300 άτομα στο γήπεδο

•Όχι χειραψίες και ομαδική φωτογραφία

•Αυστηρός έλεγχος σε ΜΜΕ

•Υγειονομικός έλεγχος σε ξενοδοχεία ομάδων

Η UEFA θα ζητήσει από όλες τις Ομοσπονδίες, που δε θα ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις, αυστηρά τεκμηριωμένη έκθεση για τους λόγους. Το ίδιο θα ζητηθεί και τον Αύγουστο, όταν θα δοθούν οι λίστες με τις ομάδες για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης σεζόν.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες στα σενάρια που εξετάζονται, η ρεβάνς της αναμέτρησης Γουλβς-Ολυμπιακός θα διεξαχθεί το τριήμερο 5-6-7 Αυγούστου.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ