Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Μέχρι τις 24/5 η απόφαση για την συνέχεια της Euroleague. Οι ημερομηνίες της επανέναρξης

Σε συμφωνία, αναφορικά με τα συμβόλαια ανάμεσα σε ομάδες και παίκτες, ήρθε η Euroleague με την ELPA, μετά από συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/4.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, για το διάστημα που η σεζόν έχει σταματήσει:

Οι παίκτες θα μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους προσωρινά με δική τους ευθύνη, ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης και των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Στη περίπτωση που υπάρχουν οι προϋποθέσεις υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, η σεζόν EuroLeague 2019-20 θα συνεχιστεί. Σε αυτή την περίπτωση:

– Τα συμβόλαια παικτών για τη σεζόν 2019-20 παρατείνονται έως τις 31 Ιουλίου 2020. Το 85% των βασικών μισθών των παικτών για τη σεζόν 2019-20 θα καταβληθεί από τις ομάδες το αργότερο στις 15 Αυγούστου 2020.

Στη περίπτωση που η σεζόν ακυρωθεί και δεν ολοκληρωθεί:

– Τα συμβόλαια παικτών για τη σεζόν Ευρωλίγκα 2019-20 θεωρούνται ολοκληρωμένα.

– Για πολυετή συμβόλαια οι υποχρεώσεις των ομάδων θα ξεκινήσουν και πάλι την 1η Ιουλίου 2020.

– Το 80% των βασικών μισθών των παικτών για τη σεζόν 2019-20 θα καταβληθεί από τις ομάδες το αργότερο στις 15 Αυγούστου 2020.

Η EuroLeague, η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης και η Επιτροπή Οικονομικών θα συνεχίσουν να παρακολουθούν όλα τα μέρη για να διασφαλίσουν ότι συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις που αναφέρονται παραπάνω.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, αναφερόμενος στη συμφωνία διακανονισμού με την ELPA δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους παίκτες, καθώς έχουν καταλάβει ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της λύσης στην κρίση που αντιμετωπίζουμε όλοι. Η απόφασή τους ως μέλη του ELPA και η σημερινή συμφωνία για τους διακανονισμούς είναι ένα άλλο βήμα για να διασφαλιστεί ότι το πρωτάθλημα και οι σύλλογοι του θα παραμείνουν σε θέση να αναπτυχθούν μόλις περάσει η κρίση COVID-19. Είμαι περήφανος που ολόκληρη η οικογένεια μπάσκετ της Ευρωλίγκας παραμένει ενωμένη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τόσο οικονομικά όσο και για τη δημόσια υγεία».

Από εκεί και πέρα, η Euroleague ανακοίνωσε και τις ημερομηνίες, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να υπάρξει μια τελική απόφαση για το τι θα συμβεί, αλλά και τις ημερομηνίες που θα επανεκκινήσει η σεζόν, αν αυτό, φυσικά, είναι εφικτό.

Έτσι, μέχρι τις 24/5 θα πρέπει να παρθεί απόφαση για το μέλλον της φετινής σεζόν. Σε περίπτωση που αυτή είναι θετική, τότε  από 29/5 έως τις 11/6 οι παίκτες των ομάδων θα μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα. Από τις 12 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, οι ομάδες θα πραγματοποιήσουν μίνι προετοιμασία, ενώ από 4 ως 26 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι 54 αγώνες της κανονικής περιόδου, όπως και το Final 8.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στο Eurocup, με τα παιχνίδια να διεξάγονται από 4-17 Ιουλίου.

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC