Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Μεγάλη δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με την επιχειρηματία  Αγγελική Φράγκου αλλά και την εταιρεία ΙΟΝ προσέφεραν ως δωρεά μια νέα μονάδα ΜΕΘ με 14 κλίνες στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Οι συγκεκριμένες κλίνες αναμένεται να είναι διαθέσιμες στο νοσοκομείο του Πειραιά όπου θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ το οποίο δέχεται τον τελευταία καιρό αρκετές πιέσεις.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Η δωρεά, η οποία ανακοινώθηκε εν μέσω της πανδημίας, ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την αγορά πλήρους εξοπλισμού των 14 κλινών ΜΕΘ (ειδικά κρεβάτια ΜΕΘ, σταθερούς αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, ειδικά μόνιτορς, αντλίες, απινιδωτές κτλ.), την κάλυψη των εξόδων για όλες τις οικοδομικές εργασίες και χωροταξικές μετατροπές που απαιτούνται, τα έξοδα για όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, το κόστος του συνόλου του υγειονομικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού που απαιτείται, καθώς και οτιδήποτε άλλο προκύψει στα πλαίσια της επέκτασης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Όταν ανακοινώθηκε η σπουδαία αυτή προσφορά, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε ευχαριστήσει τον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη, την κυρία Αγγελική Φράγκου και την ΙΟΝ Α.Ε., «για τη σημαντική συμβολή τους στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ