Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού για τις εκλογές στην ΕΠΟ

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου με την απόρριψη της καταστατικής αλλαγής στην ΕΠΟ για τις πρόωρες εκλογές συντρίβει την εκτροπή, που επιχειρήθηκε από τη διοίκηση Γραμμένου… Και ταυτόχρονα επιβεβαίωσε πλήρως το ορθό των αντιρρήσεων του Ολυμπιακού, όπως και του Αλέξη Κούγια (είχε μιλήσει για παραπλάνηση όλου του ποδοσφαίρου), αφού η τροποποίηση ήταν αντίθετη με τον αθλητικό νόμο.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών παράλληλα ξεκαθαρίζει το τοπίο, υπογραμμίζει ότι οι εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πρέπει να γίνουν με τη συμπλήρωση της τετραετούς θητείας της διοίκησης Γραμμένου, δηλαδή τον Αύγουστο του 2021, αφού δεν αποτελεί συνέχεια της Επιτροπής Εξομάλυνσης…

Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:

«Η υπό έγκριση τροποποίηση του άρθρου 82 του καταστατικού του ως άνω τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου, στο οποίο προστίθεται τρίτη παράγραφος, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές στο εν λόγω σωματείο εντός του έτους 2020 και συγκριμένα έως τις 14-10-2020, αντιβαίνει στην αναγκαστικού δικαίου διάταξη του άρθρου 22, παρ. 1 του Ν. 2725/1999 που προβλέπει εκλογές ανά τετραετία, καθόσον η θητεία του Προέδρου και των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης και των λοιπών οργάνων της ΕΠΟ, πλην των Δικαστικών Οργάνων, λήγει στις 18-8-2021 και όχι στις 14-10-2020. Ήτοι λήγει τέσσερα έτη μετά την εκλογή των ανωτέρω οργάνων της ΕΠΟ, των οποίων η θητεία δεν αποτελεί συνέχεια της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ που διορίσθηκε από την FIFA στις 14-10-2016».

Αυτή η εξέλιξη, με την απόρριψη της καταστατικής αλλαγής της ΕΠΟ, έρχεται σε καίρια στιγμή και είναι καταλυτικής σημασίας και εν όψει της συζήτησης στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου έχει προσφύγει ο Ολυμπιακός και η ΕΠΣ Πειραιά.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε για τις 15.00 της Παρασκευής (10/7) και το Ειρηνοδικείο δείχνει το δρόμο, καθώς φαντάζει σχεδόν αδιανόητο οι Αεροπαγίτες του εν λόγω Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΟ να μην λάβουν υπ’ όψιν τους την απόρριψη, γεγονός που κάνει να φαίνεται δεδομένη η δικαίωση της προσφυγής των «ερυθρόλευκων».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ