Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Μπάχαλο στην σύσκεψη για τον τελικό. Καραπαπάς: «Έχετε ξεφτιλίσει διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Για άλλη μία φορά η ΕΠΟ τα έκανε μπάχαλο. Στην σύσκεψη για τον τελικό της Κυριακής, του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, δεν πάρθηκε καμία απόφαση για τα μέτρα ασφαλείας, με την ΕΠΟ να ορίζει νέα σύσκεψη για την Παρασκευή!

Ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες, ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση από τα ερωτήματα Ολυμπιακού, ΑΕΚ και αστυνομίας, με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού (Καραπαπάς και Συντιχάκης) να μην… χαρίζονται στην ομοσπονδία και να κατακρίνουν τις παλινωδίες της. Μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε:

«Πάμε σε ένα τελικό που έχει ήδη ξεφτιλίσει σε όλη την Ευρώπη το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Φροντίστε εσείς της Ομοσπονδίας να μην το ξεφτιλίσετε ακόμα παραπάνω», και πρόσθεσε για τα μέτρα τάξης.

«Σε ότι αφορά στα μέτρα τάξης ελπίζω ότι η αστυνομία αυτή τη φορά θα κάνει τη δουλειά της και το πιστεύω, δεν το ελπίζω απλώς. Θυμίζω ότι εδώ στο ίδιο γήπεδο, ζήσαμε έναν τελικό ντροπής όταν οι προσκλήσεις της ΕΠΟ μοιράστηκαν σε κάτι φουσκωτούς και στον υπόκοσμο ενώ άνοιγαν οι πόρτες απο σεκιούριτι για να περάσουν δεκάδες οπαδοί».

Ο Κώστας Καραπαπάς ζήτησε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και να είναι δέκα άνθρωποι από κάθε ομάδα στο γήπεδο, χωρίς να βρίσκονται εκεί… Διακοφώτηδες και άλλοι παρατρεχάμενοι της ΕΠΟ, δίνοντας ως παράδειγμα τον τελικό του Champions League.

«Σε αυτό το παιχνίδι, σε αυτές τις συνθήκες τα πράγματα είναι απλά. Δέκα άνθρωποι απο κάθε ομάδα και τέλος. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε τους Διακοφώτηδες στο γήπεδο. Εδώ έγινε τελικός Champions League και ήταν πέντε άτομα απο την UEFA. Τα μέλη της Εκτελεστικής τι θέλουν; Να δουν απο κοντά πως ξεφτίλισαν έναν ιστορικό θεσμό;.

Σεκιούριτι, περίεργοι με καρτελάκια και άλλα τέτοια που μπορεί κάποιος να μηχανεύεται ξεχάστε τα. Όπως σας είπα και πριν αρκετά ξεφτιλίσατε και πάλι το ποδόσφαιρο. Δείτε τον αγωνιστικό χώρο. Βγες κύριε υπεύθυνε της ΕΠΟ τώρα να δεις το χωράφι. Τι κάνατε για τον αγωνιστικό χώρο; Να σου πω εγώ τι κάνατε. Τίποτα. Και αφήσατε να γίνει και φιλικό! Να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο… Δώστε μας λοιπόν ένα χαρτί να δούμε τι έχετε κάνει για τον αγωνιστικό χώρο. Ποιές είναι οι ενέργειες σας. Ξαναλέω δέκα και δεκα και τέλος. Φέρτε και δυο απο το συμβούλιο να κρατάνε την κούπα να μας τη δώσουν. Ευχαρίστησή μας».

Επιπλέον, ο Καραπαπάς αναρωτήθηκε πως μπορούν στελέχη της ΕΠΟ να έχουν πρόσβαση στα αποδυτήρια όταν κανείς δεν ξέρει τι δουλειά κάνουν και κανείς δεν έχει κάνει τα προβλεπόμενα τεστ, ξεκαθαρίζοντας πως ο Ολυμπιακός δε θέλει κανέναν στα αποδυτήριά του.

«Επίσης λέτε ότι 12 στελέχη θα έχουν πρόσβαση στα αποδυτήρια. Τι σημαίνει αυτό; Ποιοί και ποιά δουλειά κάνουν. Έχουν ελεγχθεί με τα προβλεπόμενα τεστ; Εμείς στα δικά μας αποδυτήρια δεν θέλουμε κανέναν. Μας έχετε στείλει ένα πρωτόκολλο και βιαστήκατε να το περάσετε και απο την υγειονομική και είπατε ότι θα στηριχθείτε στο πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ που κατά κοινή ομολογία λειτούργησε. Όμως εδώ βλέπουμε παράξενες αναφορές. Τι σημαίνει για παράδειγμα το ότι η ΕΠΟ μπορεί να δηλώσει και άλλους παρόντες αν το κρίνει; Ποιούς; Πότε;»

Ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ σε εκείνο το σημείο ανέφερε ότι «ίσως έρθουν κάποιοι σκάουτερ του εξωτερικού» για να πάρει την απάντηση απο τον κ. Καραπαπά: «Είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λέτε; Σε αγώνα που δεν μπορούν να έρθουν οι οικογένειες των παικτών, μας λέτε θα έρθουν σκάουτερ;».

Άμεση ήταν και η αντίδραση απο τους εκπροσώπους της ΕΛΑΣ που ανέφεραν «κατηγορίες τυπου… και λοιποί συγγενείς δεν μπορεί να υπάρξουν. Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια λόγω Πανδημίας και δε δεχόμαστε γενικότητες. Θα μας δώσετε ονομαστική λίστα την Παρασκευή συγκεκριμένη και με ότι προβλέπεται στα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ