Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Μπαρτζώκας: «Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του Ολυμπιακού» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου, ανέλυσε το παιχνίδι των Γερμανών, ενώ, φυσικά, μίλησε για απόφαση που πήρε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, καθώς και τα αγωνιστικά πλάνα του για τους «ερυθρόλευκους»

Αναλυτικά:

«Το ότι είδα γνωστά πρόσωπα και φίλους με χαροποιεί. Δεν είναι το ίδιο με την τελευταία φορά που έφυγα. Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ηρθα με έναν πολύ καλύτερο. Δεν είναι τα ίδια πρόσωπα, με εξαίρεση τρεις παίκτες, αλλά ούτε αυτοί, ούτε εγώ είμαι ίδιος σαν χαρακτήρας με πριν από πέντε χρόνια. Στην ζωή όλα αλλάζουνε και αυτό είναι μία νέα πραγματικότητα.»

«Πιο δύσκολα ήταν την προηγούμενη φορά που ήρθα, γιατί ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας. Τώρα ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά και το έργο μου είναι πιο εύκολο να πάει καλύτερα».

«Η απόφαση μου να γυρίσω δεν ήταν συναισθηματική, αλλά καθαρά επαγγελματική. Ήταν μια πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ, κατά την γνώμη μου πολύ ελκυστική σε όλες τις παραμέτρους της. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο brand name στην Euroleague, ένας σύλλογος που ο καθένας θέλει να δουλέψει, είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά εδώ πρέπει να σταματήσουμε με τον εαυτό μου, γιατί ότι ήταν να ειπωθεί έχει ειπωθεί. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ομάδα».

«Δεν έχει σημασία τι έγινε. Στα Βαλκάνια και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ξέρουμε ποια είναι τα συναισθήματα και οι αντιδράσεις. Όπως όταν πήραμε την Ευρωλίγκα είχε 20.000 κόσμο στο πάρκινγκ, το ίδιο πάρκινγκ υπήρχε όταν έφυγα εγώ. Είμαι προετοιμασμένος και για τα ακραία συναισθήματα αποθέωσης και αγάπης και το αντίθετο. Όποιος δουλεύει σε ομάδα σν τον Ολυμπιακό, πρέπει να είναι έτοιμος για όλα. Δεν έχει σημασία τι σκέφτεται ο κόσμος αλλά η καθημερινότητα της ομάδας».

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το υλικό της ομάδας απεικονίζεται στην θέση που έχει στην βαθμολογία. Η Ευρωλίγκα είναι μια διοργάνωση που έχει τόσα πολλά παιχνίδια ,ανταγωνίζεσαι με όλους και παίρνεις αυτό που αξίζεις. Η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι σε μία θέση που αυτό αξίζει μέχρι τώρα. Είμαι σίγουρος πως όλοι οι παίκτες είναι καλύτεροι από αυτό που έχουν δείξει, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Ο άμεσος στόχος μας είναι να βάλουμε συγκεκριμένους κανόνες για να παίξουμε καλύτερα».

«Ένα από τα ατού των προπονητών πρέπει να είναι η προσαρμοστικότητα. Δεν είναι το υλικό που έχω διαλέξει, αλλά το υλικό που αποφάσισα να δουλέψω μαζί του. Πρέπει να πείσω τον εαυτό μου πως αυτοί είναι οι παίκτες που θεωρητικά θα διάλεγα και εγώ».

«Δεν μπορούμε να σκεφτούμε πως είναι μια εβδομάδα με δύο αγωνιστικές. Μένουν 16 αγωνιστικές και για να περάσουμε στους 8 πρέπει να κάνουμε 11 νίκες. Αυτό από μόνο του φαντάζει πολύ δύσκολο να γίνει. Πιο ρεαλιστικό είναι η ομάδα να σκέφτεται το επόμενο ματς, που είναι πιο εύκολο και εφικτό να κερδίσει. Οι συνεργάτες μου και εγώ αλλά και οι παίκτες θα έχουν αυτή την νοοτροπία. Αυτό είναι το πιο σωστό για να κάνει ότι καλύτερο μπορεί στο τέλος».

«Ο Ολυμπιακός έχει έναν ορίζοντα της επόμενης προπόνησης. Να περάσουμε μια συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία, να βάλουμε κάποιους κανόνες και σιγά – σιγά να δούμε που πάμε.  Πρέπει να κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς».

«Η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα στα σουτ στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα είναι η Άλμπα και δεύτερη από το τέλος στα τελευταία δευτερόλεπτα. Είναι καθαρά μια ομάδα ρυθμού. Εκτελεί στο transition, βρίσκει σε ανισορροπία την αντίπαλη άμυνα και επειδή δεν υπάρχει αποκομμένη άμυνα από την επίθεση, πρέπει να αμυνθούμε καλά αλλά και να εκτελέσουμε καλά στην επίθεση χωρίς λάθη και με καλές επιλογές. Να έχουμε καλό επιθετικό ριμπάουντ γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αμυνθείς στο transition. Πρέπει να εκτελέσουμε καλά στην επίθεση έτσι ώστε όταν επιστρέψουμε στην άμυνα να μην έχουμε ανισορροπία».

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Follow Us