Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Μπαρτζώκας: “Εχει δίκιο ο Ολυμπιακός”. Τι είπε για την παραίτησή του

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για την αντίδραση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα:

«Θέλεις τη γνώμη μου; Έχει 100% δίκιο! Άσχετα με τη μέθοδο που επέλεξε για να διαμαρτυρηθεί. Δε θέλω να πάρω θέση στη διαμάχη δύο κολοσσών, γιατί φοβάμαι ότι θα γίνω αντικείμενο χλεύης. Μου είπαν ότι φανατίζομαι υπερβολικά επειδή μεγάλωσα ως οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά δεν ισχύει αυτό. Παθιάζομαι με όλες τις ομάδες στις οποίες δουλεύω και τις υποστηρίζω ακόμη και όταν αποχωρήσω, χωρίς να υπολογίζω πικρίες. Στη δουλειά μου επιβιώνουν οι σκληροί και θεωρώ τον εαυτό μου σκληρό, αλλά πρώτα από όλα είμαι συναισθηματικός άνθρωπος. Μόνο συναισθηματικός. Ακόμη και κόντρα στη λογική».

Για την παραίτησή του μετά την ήττα στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό: «Όταν σε μια ομάδα λαϊκής βάσης απαιτούν οι φίλαθλοι να φύγεις, πρέπει να φύγεις. Δε γίνεται διαφορετικά. Εκείνοι το απαίτησαν. Δε δέχονται να χάνουν από τον Παναθηναϊκό. Οι Αγγελόπουλοι μου ζήτησαν να μείνω και μάλιστα περισσότερες από δυο τρεις φορές. Αλλά αποφάσισα με γνώμονα το συναίσθημα. Ξέρω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν είναι αυτοί οι λίγοι που ήρθαν στο πάρκινγκ, αλλά δεν το έχω μετανιώσει ούτε θεωρώ ότι ήταν θυσία. Και πάλι έτσι θα το χειριζόμουν αν γύριζα τον χρόνο πίσω. Η αλλαγή προπονητή έκανε καλό στην ομάδα, αφού αποφορτίστηκε και ξαναβρήκε την ηρεμία της. Θα ήταν λάθος για τη διοίκηση που βάζει 10-12 εκατομμύρια τον χρόνο να έχει τον κόσμο στα χαρακώματα. Κάποιος θα πει ότι οι δυνατοί δεν παραιτούνται. Αλλά υπάρχει και η ευθιξία. Επίσης άφησα στο τραπέζι πολλά χρήματα. Δε γνωρίζω πολλούς που θα το έκανε αυτό. Μετριέται και έτσι, ξέρετε, η ευθιξία!».

Για το αν του έκανε καλό: «Με επηρέαζαν πολύ όσα διάβαζα στα social media και σε κάποιες εφημερίδες. Αυτό ήταν το σφάλμα μου. Τώρα, βέβαια, όπου με συναντούν με χειροκροτούν και μου λένε “γύρνα”. Η καριέρα μου στον Ολυμπιακό ξεκίνησε με ένα εφιαλτικό “πρέπει”. Η ομάδα είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης με τον Ντούντα, κερδίζοντας το λόττο. Νίκησε έναν τελικό τον οποίο είχε παρατήσει. Και μπράβο της, μαγκιά της. Κατόπιν πήρε και το ελληνικό πρωτάθλημα. Συνεπώς, την επόμενη σεζόν ήταν αδύνατο να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από το back-to-back».

Για το τι θα έκανε, αν είχε ισοδύναμες προτάσεις από μια ομάδα της Ελλάδας και μια από το εξωτερικό: «Θα προτιμούσα 100% την ξένη ομάδα. Πέρα από το συναίσθημα, δεν υπάρχει πια η Ελλάδα ως επιλογή. Ούτε γυρίζει εύκολα πίσω όποιος φεύγει. Είναι κοινωνικό το θέμα, αλλά και αθλητικό. Και δε με ενοχλεί πια που είμαι άνθρωπος δίχως σπίτι. Οι περισσότεροι στις μέρες μας ονειρεύονται μια διαδρομή σαν τη δική μου. Οπότε γιατί να μετράω το αντίστροφο δρομολόγιο;».

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ