Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Μπαρτζώκας: «Ο στόχος του Ολυμπιακού ήταν να μπει στα Play offs και είμαστε κοντά»

Ο Ολυμπιακός κρατάει στα χέρια του την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα της έδρας ενόψει play offs, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με δηλώσεις του, στο περιθώριο της αναχώρησης για το Βερολίνο, κρατά χαμηλά τον πήχη, τονίζοντας πως ο βασικός στόχος των Πειραιωτών είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:

Για το κίνητρο της Άλμπα:

«Η Ευρωλίγκα έχει από μόνη της σαν διοργάνωση μια ιδιαίτερη σημασία. Ανάλογα με την θέση που παίρνεις έχεις και μπόνους, οπότε καμία ομάδα δεν είναι αδιάφορη. Πέρα από αυτό, κάθε παίκτης, κάθε προπονητής και κάθε ομάδα θέλει να είναι ανταγωνιστική και να κερδίσει όσο περισσότερα παιχνίδια μπορεί. Αποδείχθηκε και χτες και πάρα πολλές φορές φέτος. Η Άλμπα είναι μια καλή ομάδα, παίζει καλά τελευταία, έχει αρκετά καλό ποσοστό νικών και στην Euroleague. Δεν πρέπει να αλλάξουμε προσέγγιση. Όπως στοχεύουμε κάθε φορά στο επόμενο παιχνίδι μας, να ασχοληθούμε μόνο με αυτό».

Για την βαθμολογία και τον στόχο του Ολυμπιακού:

«Δεν ισχύει ότι για εμάς ο πρώτος στόχος είναι η κατοχύρωση της έδρας. Ο στόχος του Ολυμπιακού ήταν να μπει στα Play offs. Είμαστε κοντά στον στόχο μας, αλλά αυτό που είπα πριν και προσπαθώ να περάσω σε όλα τα μέλη της ομάδας, είναι πως δεν μπορεί να αλλάξουμε προσέγγιση και προσανατολισμό και μας ενδιαφέρει να βγούμε δεύτεροι, τρίτοι, τέταρτοι.  Έχουμε εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια,  θέλουμε να συγκεντρωθούμε μόνο στο παιχνίδι με την Άλμπα, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Στην ομάδα τους λέω να μην διαβάζουν τα σενάρια για τις πόσες νίκες θέλουμε για τρίτη, τέταρτη, πέμπτη ή έκτη θέση. Δεν το λέω για να είμαι μετριοπαθής. Είμαστε κοντά στα play offs, θεωρώ ότι είναι σημαντικό αυτό, ένα πολύ σημαντικό κατόρθωμα για την ομάδα μας, αλλά ούτε αυτό είναι εξασφαλισμένο μαθηματικά ακόμα. Έχουμε δει πάρα πολλά πράγματα στον παγκόσμιο αθλητισμό, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Άλμπα, είναι δύσκολο και αυτό πρέπει να κοιτάξουμε».

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC