Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Μπαρτζώκας:  «Ομάδα με δυνατότητες και αδυναμίες ο Παναθηναϊκός» (vid)

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ (9/10, 21:00) απέναντι στον Παναθηναϊκό, για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την ομάδα του, τις δυνατότητες και αδυναμίες των “πράσινων”, αλλά και την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες.

Αναλυτικά ο Μπαρτζώκας μίλησε:

Για τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία:

«Αυτή τη στιγμή η πανδημία έχει δημιουργήσει κάποια δεδομένα, όπως ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο. Αυτό αφαιρεί από τα παιχνίδια αυτά μια ένταση που υπάρχει. Δεν υπάρχει κόσμος. Δεύτερον ο κόσμος ασχολείται πολύ περιφερειακά με ένα αθλητικό γεγονός. Όλοι θέλουν να κερδίσει η ομάδα τους, αλλά δεν έχει την ίδια σημασία με το παρελθόν. Νιώθω πως δεν υπάρχει η ίδια ένταση με άλλα ντέρμπι στο παρελθόν. Για μας η αγωνιστική προετοιμασία και το τι κάνει και τι δεν κάνει καλά ο Παναθηναϊκός, είναι το πιο σημαντικό».

Για την αγωνιστική βελτίωση του Ολυμπιακού:

«Θα έλεγα ότι έχουμε μεγάλες αυξομειώσεις στον τρόπο που παίζουμε, κάτι λογικό, καθώς είμαστε μια καινούρια ομάδα. Είχαμε πολλές καλές και πολλές κακές στιγμές με την Ζαλγκίρις. Στο τρίτο παίξαμε καλά και πήραμε διαφορά, στο τέταρτο σουτάραμε άσχημα, χάσαμε τα ριμπάουντ, παίξαμε με άγχος. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλά σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Καμία ομάδα δεν το πετυχαίνει, γενικά το μπάσκετ που παίζεται αυτή την περίοδο δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτικό. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να επικεντρωθείς στο παιχνίδι. Οι περισσότεροι σκέφτονται τον κορονοϊό. Όλα αυτά είναι κόντρα στην δουλειά των προπονητών.  Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά. Μέσα σε αυτή την διαδικασία πρέπει να γίνουμε καλύτεροι».

Για την απουσία του Ζαν Σαρλ:

«Μπορούν να παίξουν 4 παίκτες στην θέση «4», χωρίς τον Ζαν Σαρλ. Ο Πρίντεζης, ο Βεζένκοφ, ο Παπανικολάου και ο Χαραλαμπόπουλος. Αυτομάτως δεν θα έλεγε κανείς το ότι λείπει ο Ζαν Σαρλ είναι τεράστιο πρόβλημα, όμως ο συγκεκριμένος κάνει πράγματα που δεν κάνουν οι άλλοι. Είναι πολύ καλός στο ριμπάουντ, στην άμυνα πάνω από το στεφάνι, κάτι που δεν κάνουν τα άλλα τεσσάρια. Μας δίνει «μέγεθος» μέσα στο γήπεδο. Αυτό δεν έχουμε, όμως οι άλλοι οι παίκτες που θα παίξουν την θέση, έχουν χαρακτηριστικά που θα μας φανούν πολύ χρήσιμα».

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC