Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπερτομέου: «Όταν είσαι μέλος της EuroLeague, είσαι κομμάτι της ελίτ»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Σερβίας μίλησε ο Τζόρντι Μπερτομέου με τον CEO της Euroleague να αναφέρεται στην οριστική διακοπή της διοργάνωσης, ενώ στάθηκε και στις απειλές του Παναθηναϊκού για αποχώρηση, τονίζοντας πως όσοι αγωνίζονται στην διοργάνωση ανήκουν στην ελίτ και οι υπόλοιποι κάθε άλλο παρά λαμπρό μέλλον έχουν.

Αναλυτικά ο Μπερτομέου μίλησε στο MaxBet Radio:

Για την απόφαση περί οριστικής διακοπής: “Είχαμε δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν μέχρι το τέλος του Ιουνίου με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, προκειμένου να μην επηρεαστεί η επόμενη σεζόν. Η δεύτερη ήταν να τελειώσει άμεσα η σεζόν, όπως κι έγινε. Δεν υπήρχαν κάποιες μέσες λύσεις αναφορικά με αυτές τις δύο περιπτώσεις. Όταν κατέστη σαφές πως οι ομάδες ήταν σε διαφορετικό σημείο αναφορικά με την πανδημία, ότι δεν θα μπορούσαν όλοι να ταξιδέψουν και να προετοιμαστούν κατάλληλα, τότε πάρθηκαν οι αποφάσεις. Ειδικά στη Ρωσία, βλέπαμε ότι δεν υπήρχε ορατό το ενδεχόμενο να φτιάξει σύντομα η κατάσταση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μοναδικό που μπορείς να κάνεις είναι να ολοκληρώσεις τη σεζόν”.

Για το γεγονός πως αποφασίστηκε η EuroLeague του 2020/21 να γίνει με τις ίδιες ομάδες: “Δεν πιστεύω ότι πρέπει να το βλέπουμε έτσι (ότι δηλαδή γκρινιάζουν κάποιες ομάδες από το EuroCup). Η Βαλένθια θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να βρίσκεται πάλι στην EuroLeague την επόμενη σεζόν. Είναι άδικο ότι δεν θα ήταν σε θέση να έχει μια θέση. Δεν μπορείς να κατηγορείς τους συλλόγους για ό,τι έγινε, ούτε να αφαιρέσεις τα δικαιώματά τους. Ποιος εγγυάται ότι η Παρτίζαν και η Βίρτους Μπολόνια θα έφταναν στον τελικό του EuroCup και θα έπαιρναν τα δύο εισιτήρια; Δεν υπάρχουν κριτήρια που να καταδεικνύουν ότι για παράδειγμα η Παρτίζαν θα έπρεπε να είναι αυτή που θα έχει μια θέση στην EuroLeague της επόμενης σεζόν, γιατί πολύ απλά δεν είναι εφικτό να διαλέξεις μια ομάδα από αυτές, από την στιγμή που ο πρωταθλητής δεν βγήκε μέσα από το γήπεδο. Δεν υπάρχει καμία ομάδα από τις οκτώ που ήταν στα προημιτελικά του EuroCup, που να έχει περισσότερες πιθανότητες από τις άλλες”.

Για τις απειλές του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ περί αποχώρησης από την EuroLeague: “Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο προέρχεται από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν φήμες, αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί επίσημα ότι ο σύλλογος αποχωρεί από τη διοργάνωση. Αν αυτό γινόταν, σε ένα υποθετικό σενάριο, υπάρχει μια διαδικασία και πιστεύω πως όλοι οι σύλλογοι γνωρίζουν ότι το μέλλον τους μακριά από την EuroLeague δεν είναι το πιο λαμπερό. Είναι απλό, όταν είσαι μέλος της EuroLeague, είσαι κομμάτι της ελίτ. Παίζεις τα καλύτερα παιχνίδια. Ειλικρινά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας, όπως συμβαίνει τα τελευταία είκοσι χρόνια”.

Για το Final Four: “Θα θέλαμε αυτό να γίνει στην Κολωνία την επόμενη σεζόν. Δουλέψαμε πολύ καιρό για να επιλέξουμε αυτή την πόλη της Γερμανίας, κι είμαστε αισιόδοξοι πως του χρόνου θα πάμε πάλι εκεί. Δεν είναι επίσημο ακόμη, αλλά υπάρχει κοινή επιθυμία για κάτι τέτοιο. Όσον αφορά στο Βελιγράδι (ρωτήθηκε αν είναι μέσα στις επιλογές), αν η σεζόν συνεχιζόταν, το πιθανότερο είναι πως αυτό θα συνέβαινε εκεί. Η διοργάνωση που ανέλαβε πριν από δύο χρόνια ήταν εξαιρετική και είμαστε σίγουροι πως στο μέλλον η πόλη θα είναι πάλι σε θέση να διοργανώσει το Final Four”.

Για τον υπολογισμό της ζημιάς που θα υποστούν οι ομάδες: “Είμαστε ακόμη σε συζητήσεις με όλους τους εταίρους μας. Προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αυτή την στιγμή, δεν μπορούμε ακόμη να υπολογίσουμε το ακριβές μέγεθος της ζημιάς. Οι σύλλογοι από μόνοι τους μπορούν πιο εύκολα να υπολογίσουν αυτό το θέμα, όσον αφορά εκείνους. Όλος ο πλανήτης θα υποστεί τις συνέπειες την επόμενη σεζόν, κι ίσως όχι μόνο αυτή, οπότε όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο”.

Για τη συνεργασία με την Turkish Airlines: “Είχαμε εξαιρετική συνεργασία την τελευταία δεκαετία. Μιλήσαμε για το ενδεχόμενο επέκτασης για ακόμη πέντε χρόνια. Γι αυτό δεν έχουμε συζητήσει ακόμη με κάποια άλλη εταιρεία/χορηγό. Ο βασικός μας χορηγός είναι η Turkish Airlines και θα συνεχίσει να είναι”.

Περισσoτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ