Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπερτομέου: «Το Plan b είναι έτοιμο, αλλά ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί»

Στην ύπαρξη plan b, σε περίπτωση έξαρσης του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Σερβίας.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επιστροφή στα παρκέ. Η πρώτη αγωνιστική κύλησε κανονικά, ήταν μια πρόκληση να οργανώσουμε τη σεζόν. ήταν πολύ δύσκολο τόσο για τους συλλόγους, όσο και για το πρωτάθλημα να έχουν πολλές προκλήσεις ώστε να κάνουν τα πάντα να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικό», ήταν το αρχικό σχόλιο του CEO της Euroleague, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στα κρούσματα κορονοϊού σε ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα.

«Τίποτα δεν αλλάζει. Έχουμε θέσει τους κανόνες και έχουν ευελιξία και στοχεύουν στο να γίνουν κανονικά οι αγώνες. Όταν μια ομάδα έχει οκτώ παίκτες διαθέσιμους να παίξουν, τότε θα γίνεται κανονικά το παιχνίδι. Μόνο εάν υπάρχουν λιγότεροι από οκτώ παίκτες ο αγώνας θα αναβάλλεται και θα γίνεται σε νέα ημερομηνία. Αυτό αποφασίστηκε λόγω της πολυπλοκότητας του προγράμματος. Δεν μπορούμε να αναβάλλουμε συνεχώς αγώνες και να γίνονται σε νέες ημερομηνίες. Οι αναβολές είναι πιο εύκολες στα εθνικά πρωταθλήματα επειδή δεν υπάρχουν μεγάλα ταξίδια».

Όσον αφορά για την ύπαρξη plan B για την φετινή σεζόν, ο Μπερτομέου υποστήριξε:

«Το Plan b είναι έτοιμο εάν επιστρέψει η Ευρώπη στην πανδημία, όπως έγινε τον Απρίλιο και τον Μάιο. Το πλάνο είναι έτοιμο, αλλά ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί».

Τέλος, μίλησε και για το Final 4 της διοργάνωσης:

«Η Κολωνία θα είναι η πόλη που θα διοργανώσει το Final 4. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να μετακινηθεί η διοργάνωση κατά μία εβδομάδα».

Περισσoτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ