Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Νέα μεγάλη κίνηση από Μαρινάκη

Στο ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης ενός online market place, παρεμφερές αυτού του skroutz.gr, εντάσσεται – σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές – η εξαγορά της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της μικρής επιχείρησης ταχυμεταφορών, Courier Center, από εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Ευάγγελου Μαρινάκη.

Επικεφαλής του εγχειρήματος τοποθετείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Καλογεράκης, στέλεχος της αγοράς, γνωστός και από τη θητεία του ως και επικεφαλής της εμπορικής ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της Public.
Ορισμένες πηγές, σχολιάζοντας την εξαγορά και επικαλούμενες σχετική πληροφόρηση, μιλούν για πιθανή άντληση συνεργείων και από το πρακτορείο διανομής τύπου, που ελέγχει ο όμιλος Μαρινάκη.

Η εταιρία courier θα αποτελέσει το επίκεντρο της ανάπτυξης του διαδικτυακού εμπορικού πολυκαταστήματος, που θα προικοδοτηθεί με το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της διανομής και με ίδια μέσα. Υπενθυμίζεται πως, προ ενός έτους, το αμερικανικών συμφερόντων επενδυτικό κεφάλαιο, CVC Capital, πήρε θέση στην ελληνική skroutz.gr, αποκτώντας μειοψηφική συμμετοχή. Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και απασχολεί σήμερα περί τους 300 εργαζόμενους, που λειτουργούν τη διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών, skroutz.gr, στην οποία προβάλλονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια προϊόντα, σε πάνω από 4.500 ηλεκτρονικά καταστήματα.

πηγή: Dikaiologitika

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ