Για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκανε το ιδανικό παιχνίδι. Έβρισκε το καλάθι με σχετική άνεση, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 12 πόντους (36-48). Στο β’ μέρος, όμως, οι Πειραιώτες βάλθηκαν να τα κάνουν όλα λάθος, δίνοντας στον Αστέρα όχι απλά την ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς, αλλά να πάρει διψήφιο προβάδισμα στην τελευταία περίοδο και εν τέλει να φτάσει στην νίκη με 88-81, αποτέλεσμα που… ψαλιδίζει τις ελπίδες των «ερυθρόλευκων» για είσοδο στα play offs.
Ο Αστέρας ξεκίνησε… ζεστός από την περιφέρεια το παιχνίδι και με δύο συνεχόμενα τρίποντα προηγήθηκε με 9-5, όμως ο Ολυμπιακός επέστρεψε γρήγορα στο παιχνίδι, κλείνοντας μάλιστα το δεκάλεπτο μπροστά με 16-21, χάρη σε ένα 0-5 στο φινάλε της περιόδου.
Ένα γρήγορο 0-4 με πρωταγωνιστές τους Ριντ και Πολ έφερε τον Ολυμπιακό στο +9 με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (16-25), αναγκάζοντας τον Ντράγκαν Σάκοτα να καλέσει σε τάιμ άουτ. Το τρίποντο του Βεζένκοφ έστειλε για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (18-28). Πολ και Μπόλντγουιν έστειλαν την διαφορά στους 15 πόντους (24-39 στο 15’), όμως ο Αστέρας απάντησε με ένα γρήγορο 7-0 για το 31-39, αναγκάζοντας τον Κεμζούρα να καλέσει από την πλευρά του τάιμ άουτ. Ο Μπράουν συνέχιζε να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό, μειώνοντας στους 6 (35-41), όμως Πολ και Τσέρι με επτά αναπάντητους πόντους, έστειλαν και πάλι τους Πειραιώτες στο +13 (35-48), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό μπροστά με 36-48, τον Πολ να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι με 13 πόντους και τον Μιλουτίνοφ να… τρέχει για ακόμα ένα double – double, έχοντας επτά πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.
Νευρικό και με αρκετά λάθη το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Αστέρα να ρίχνει την διαφορά στους έξι πόντους (44-50), χάρη σε ένα γρήγορο 8-2. Σπανούλης και Πρίντεζης επανέφεραν την διαφορά στους 10 πόντους (46-56), όμως ο Μπράουν αποδεικνύεται άλυτο πρόβλημα για τον άμυνα του Ολυμπιακού, μειώνοντας και πάλι στους έξι πόντους (50-56). Δύο βολές του Λάζιτς και μία του Νταβίντοβατς έφεραν τους Σέρβους σε απόσταση ενός σουτ (53-56), ενώ το τρίποντο του Σίμανιτς έφερε το ματς στα ίσα (58-58), με το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 61-61 χάρη σε τρίποντο του Ρότσεστι στην εκπνοή και τους Σέρβους να έχουν ένα επιμέρους 25-13.
Ένα 5-0 με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έφερε τον Αστέρα για πρώτη φορά με 5 πόντους (66-61), σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Ο Μπάρον πήρε και αυτός φωτιά και με συνεχόμενα τρίποντα έγραψε το 69-63, με το παιχνίδι να κινδυνεύει να… ξεφύγει, ειδικά μετά το λέι απ του Λάζιτς για το 71-63 στο 33’. Ο Πολ με σουτ τριών πόντων αναπτέρωσε τις ελπίδες του Ολυμπιακού (72-68), όμως Γκιστ και Μπράουν με ένα σερί 4-0 για τον Αστέρα… εκτόξευσαν την διαφορά στους οκτώ πόντους (77-68), 4’50’’ πριν το τέλος. Πλέον ο Ολυμπιακός, αν ήθελε να μην υποστεί μία οδυνηρή ήττα στο Βελιγράδι, έπρεπε να δείξει χαρακτήρα. Επειδή, όμως, δεν είναι κάθε μέρα της Αγίας… Χίμκι, οι Σέρβοι όχι μόνο διατήρησαν με άνεση το υπέρ τους αποτέλεσμα, αλλά ανέβασαν και την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (87-74), με το τελικό 88-81 να φέρνει τον Ολυμπιακό στο 6-9, ρεκόρ το οποίο, πλέον, έχει και ο Αστέρας.
Ο Μπράντον Πολ με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού, με τον Μιλουτίνοφ να κάνει ακόμα ένα double – double με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Πρίντεζης είχε 14 πόντους.
Για τον Αστέρα, ο Μπράουν έκανε ότι είχε κάνει ο Ράις και ο Σβεντ απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού, σημείωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ 34 πόντους και μαζί με τους 17 του Μπάρον… κατέστρεψαν τους Πειραιώτες στο β’ μέρος.
Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-48, 61-61, 88-81

Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό
όπου πας εσύ πάντα θα μαι εγώ
να σου τραγουδώ
Θρύλε ολέ, ολέ, Θρύλε ολέ, ολέ...