Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Ντροπή: Η ΕΟΚ “ξέχασε” τον Αλέκο Σπανουδάκη

Πριν από μερικές ημέρες, στις 10 Μαρτίου, έφυγε από την ζωή ο Αλέκος Σπανουδάκης, ο θρυλικός αρχηγός του Ολυμπιακού και ένας από τους ανθρώπους πάνω στον οποίο “χτίστηκε ο μύθος του ελληνικού μπάσκετ.

Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, η Ομοσπονδία της θα είχε αποδώσει τις απαραίτητες τιμές στον εκλιπόντα, ή έστω τουλάχιστον θα τον είχε τιμήσει στο τελευταίο του αντίο. Εδώ όμως είναι Ελλαδιστάν, η χώρα στην οποία ανθίζει η… φαιδρά πορτοκαλέα και… λάμπει ο Φάρος, οπότε σιγά μην οι ανευθυνουπεύθυνοι της ΕΟΚ είχαν την ευθιξία να θυμηθούν ένα ιερό μπασκετικό “τέρας”, όπως ο Αλέκος Σπανουδάκης.

Βλέπεται ο κυρ – Αλέκος δοξάστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού, το οποίο σημαίνει πως αυτόματα είναι personan non grata για τους “υπεύθυνους” του ελληνικού μπάσκετ, με την ΕΟΚ να στέλνει απλά ένα στεφάνι στην κηδεία του, για να βγάλει την υποχρέωση. Φυσικά κανείς δεν έδωσε το παρών στην κηδεία του, ενώ μην κάνουμε καν λόγο για ανακοίνωση. Για έναν άνθρωπο ο οποίος φόρεσε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωμπάσκετ του Καΐρου το 1949.

Η λέξη “ντροπή” είναι πολύ λίγη για να περιγράψει την κατάντια σας…..

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us