Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Ο Αλαφούζος απέναντι στην ΕΠΟ

Μακρά συζήτηση αναφορικά με την αυτονόμηση της Σούπερ Λίγκας 1 από την ΕΠΟ που πρότεινε ο Ολυμπιακός έγινε στο Δ.Σ. της διοργανώτριας το απόγευμα της Παρασκευής (4/9)…

Εν τέλει ο Παναθηναϊκός μέσω του Αλαφούζου πρότεινε ως αντίδραση αποχή της Σούπερ Λίγκας 1 από την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Πρόταση, που πέρασε κατά πλειοψηφία με συμμαχία Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού!

Στη ψηφοφορία υπέρ της αποχής τάχθηκαν οκτώ ομάδες (ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός), κατά έξι (ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΟΚ, Λαμία, ΕΠΟ), ενώ αποχή επέλεξε ο Παναιτωλικός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος κατά της ΕΠΟ:

«Η UEFA δημιουργεί συνθήκες για να αυτονομηθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από την ΕΠΟ. Θέλει να βρει έναν εκτελεστικό διευθυντή, διότι βλέπει την δυσλειτουργία που υπάρχει στην ΕΠΟ. Νομίζω πως αυτό που έγινε στην ΕΠΟ την προηγούμενη εβδομάδα δεν πρέπει να περάσει χωρίς αντίδραση.

Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζει όλη μαζί η Σούπερ Λιγκ κάτι. Και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ανατρέπουν αυτήν την απόφαση. Η ΕΠΟ δε δέχτηκε να δημιουργηθεί κάποια επιτροπή για να δει ποια θα ήταν ιδανική ρύθμιση με το Κύπελλο και την έναρξη του πρωταθλήματος και μας έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε μπορούμε να είμαστε τα καλά παιδιά που πάντα να λένε «ναι» και να υπομένουν από την ΕΠΟ τα πάντα. Δεν γίνεται αυτό.

Είμαστε το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσο μικρή δύναμη και επιρροή στην ΕΠΟ. Γι’ αυτό το λόγο δεν ξέρω αν θα πρέπει να φύγουμε τελείως, αυτό μπορεί να είναι ακραίο, αλλά ότι πρέπει να απέχει η Super League, κατά τη δική μου γνώμη, από τις επόμενες συνεδριάσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».​

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ