Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι διπλάσιες αποδοχές “δένουν” τον Φορτούνη

Ενα από τα φλέγοντα ζητήματα του καλοκαιριού αναμένεται να αποτελέσει η παραμονή του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό, αν και οι ερυθρόλευκοι τρέχουν από τώρα για να προλάβουν τις εξελίξεις και να μην αφήσουν το θέμα να χρονίσει.

Δεν θα είναι καλό για κανέναν να… σέρνεται αυτή η κατάσταση. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον Φορτούνη όσο κανέναν άλλον παίκτη, αφού και φέτος αποδείχθηκε ότι αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας. Είναι ο φυσικός αρχηγός του Ολυμπιακού τόσο μέσα στο χορτάρι όσο και έξω από τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.

Ομως για να εξακολουθεί να γίνεται αυτό θα πρέπει να κλείσει πρόωρα το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι το 2020.

Ο Φορτούνης θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό, όμως σίγουρα θέλει και ένα καλύτερο συμβόλαιο με περισσότερες αποδοχές. Αυτή την στιγμή ο αρχηγός των ερυθρόλευκων λαμβάνει περί τις 900.000 ευρώ τον χρόνο, ωστόσο οι ομάδες που ενδιαφέρονται για να τον αποκτήσουν είναι διατεθειμένες να προσφέρουν τουλάχιστον τα 2 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να προσφέρει τόσα χρήματα σε έναν του παίκτη, με βάση την οικονομική πολιτική που ακολουθεί από πέρυσι. Ωστόσο ένα συμβόλαιο που θα πλησιάζει τα 2 εκ. ευρώ, αλλά μικτά, είναι εφικτό και από τις δύο πλευρές.

Φυσικά σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ρήτρα που θα μπει στο συμβόλαιο του Ελληνα μεσοεπιθετικού. Οι προτάσεις που φτάνουν τα γραφεία των ερυθρόλευκων δεν ξεπερνούν τα 5 εκ. ευρώ, με τον Ολυμπιακό να αξιώνει τουλάχιστον 15 εκ. ευρώ για να παραχωρήσει τον Κώστα Φορτούνη.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ