Ο Γκάμπριελ Στρεφέτσα αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Ολυμπιακό, καθώς η Παλέρμο ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, ολοκληρώνοντας μία μεταγραφή που βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στην τελική της ευθεία.
Οι πληροφορίες για τη συμφωνία είχαν γίνει γνωστές από τον Ιταλό δημοσιογράφο Ματέο Μορέτο, ο οποίος είχε αποκαλύψει τις προχωρημένες επαφές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής ταξίδεψε το βράδυ της Τρίτης (4/8) στην Ιταλία, πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον σύλλογο της Σικελίας.
Σύμφωνα με το Calciomercato, ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται και τα προβλεπόμενα μπόνους της συμφωνίας.
Από την πλευρά του, ο Στρεφέτσα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως το καλοκαίρι του 2029, με οψιόν επέκτασης για ακόμη έναν χρόνο. Οι ετήσιες καθαρές απολαβές του θα ανέρχονται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, με τη συμφωνία να προβλέπει αυξημένες αποδοχές σε περίπτωση που η Παλέρμο εξασφαλίσει την άνοδο στη Serie A.
Το ιταλικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής παρέμεινε στην Ιταλία μετά τον δανεισμό του στην Πάρμα το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν. Παρότι η Πάρμα εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, οι διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό δεν οδήγησαν σε συμφωνία, με αποτέλεσμα η Παλέρμο να κινηθεί αποφασιστικά και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του.
