Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Π. Κόκκαλης: «Δεν αληθεύει η φήμη  περί εμπλοκής μας στην ΚΑΕ Ολυμπιακός»

Τέλος στα όσα ακούγονται περί εμπλοκής της οικογένειας Κόκκαλη στα διοικητικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, έβαλε ο Πέτρος Κόκκαλης, με συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7, 88,6», χαρακτηρίζοντας τα όσα ακούγονται ως «fake news».

«Όχι, δεν αληθεύει αυτή η φήμη. Υπάρχει γενικά γύρω από τον Ολυμπιακό μία βιομηχανία fake news και υπάρχει μία θα έλεγα αυτοαναφορικότητα, μία εσωστρέφεια, μία τέτοιου τύπου προσπάθεια να βρίσκουμε φαντάσματα και να κατασκευάζουμε εχθρούς. Όχι δεν υπάρχει κάποια τέτοια συζήτηση. Παρακολουθούμε, όπως πάντα παρακολουθούσαμε, όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού με ενδιαφέρον και είμαστε πάντα στη διάθεση όλων για να βοηθήσουμε σε αυτούς που το επιθυμούν», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κόκκαλης.

Όσον αφορά για το αν ο ίδιος είναι… άρρωστος οπαδός του Ολυμπιακού, υποστήριξε:

«Για μένα ο Ολυμπιακός δεν είναι αρρώστια, είναι γιατρειά. Έχω τελείως διαφορετική άποψη για τον Ολυμπιακό. Είναι μία δραστηριότητα. Παιχνίδι είναι, μία θα χάσεις μία θα κερδίσεις. Γιατί είναι και το θέμα αυτό περί εχθρών. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαίος και μεγάλος γιατί ιδρύθηκε πριν από περίπου 100 χρόνια για να διδάξει την ευγενή άμιλλα και συναγωνισμό. Σε αυτό το πλαίσιο δεν έχουμε εχθρούς. Δεν θέλουμε να μην υπάρχει Παναθηναϊκός, να μην υπάρχει ΠΑΟΚ και να μην υπάρχει Άρης. Δεν θέλουμε να εξαφανίσουμε κάποιον και να είμαστε εμείς που κάνουμε “we rule this land”. Είμαστε ένας πόλο ενός πολιτισμού, του αθλητικού πολιτισμού της Ελλάδος. Αυτό πρέπει να κάνουμε με όρους ευγένειας και κοσμιότητας».

Τέλος ο Π. Κόκκαλης μίλησε και για την μάστιγα της βίας στα γήπεδα.

«Η βία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μία άνοδο και αυτό δεν είναι παράλογο στις συνθήκες κοινωνικής αποσάθρωσης που έχουν επιφέρει οι πολιτικές σκληρής λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία δέχτηκε μία σαρωτική επίθεση και αυτό της στοίχισε. Έχουν γίνει βαθύτερες η ανισότητες και η βαθύτερη αυτή πίεση προκαλεί συνθήκες επιθετικότητας και βίας. Θα έλεγα ότι αν στην ελληνική κοινωνία η νεολαία ή ένα μέρος της νεολαίας μπορεί να εκφράζεται με έναν τρόπο μη κόσμιο στα γήπεδα η επίδραση της σφοδρότητας που δέχτηκε η ελληνική κοινωνία δεν έχει τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει στα πέταλα των γηπέδων».

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us