Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Π. Κόκκαλης: «Δεν είμαι ούτε ο παππούς μου, ούτε ο πατέρας μου» (vid)

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ήταν καλεσμένος ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος μίλησε για την κάθοδο του στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Δεν είμαι ούτε ο παππούς μου ούτε ο πατέρας μου ούτε η μάνα μου. Είμαι ο εαυτός μου και στόχος μου είναι να προωθήσουμε το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών που ψηφίστηκε το 2015 για το πώς θα επιβιώνουμε όλοι στον πλανήτη το 2030. Είναι κάτι που είναι πολύ κοντά μας και αφορά τον κόσμο που θα αφήσουμε στα παιδιά μας», υποστήριξε αρχικά ο Π. Κόκκαλης, που στην συνέχεια πρόσθεσε:«Είναι δικαίωμα μου να συμμετέχω στην πολιτική ζωή του τόπου. Ακούω ότι γύρω από το όνομα μου γίνεται λόγος για «διαπλοκή» και «παλινόρθωση της διαπλοκής», νομίζω ότι στην περίπτωση μου είναι ένας λόγος «κούφιος και παρωχημένος».

Ο Κόκκαλης δεν δίστασε να στραφεί και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και την αναφορά του προέδρου της Ν.Δ για διαπλοκή του, από την στιγμή που υπάρχουν περισσότερες από 50 αθωωτικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης. ενώ αναφορικά με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως στόχος όλων είναι να κοιτάξουν μπροστά.«Σημασία παίζουν τα πρόσωπα και στον Πειραιά και παντού, θεωρώ ότι είναι ηλίθιο να συζητάμε ότι ψηφίζει κάποιος με βάση την ομάδα», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Π. Κόκκαλη για όσου επιχειρούν αξιοποιήσουν την σχέση του με τον Ολυμπιακό για ψηφοθηρικούς λόγους.

Αναφερόμενος στο θέμα με το οποίο ασχολείται ο ίδιος και η πολιτική ομάδα του, ήτοι την κλιματική αλλαγή και τους λόγους που αναγκάζουν μεγάλα κομμάτια πληθυσμού να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, λόγω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και τις αύξησης της θερμοκρασίας, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι αυτό γίνεται με ευθύνη του δυτικού κόσμου, ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις χιλιάδες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι από την εμπειρία του στο λιμάνι του Πειραιά και σε διάφορες δομές ανά την χώρα, έχει διαπιστώσει ότι ένα σημαντικό πρόβλημα έχει να κάνει με την συνεννόηση και την επικοινωνία τους στην χώρα μας, όπου πολλοί από αυτούς θα μείνουν για πάντα.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us