Ο Ολυμπιακός μετά την πώληση του Κοστίνια στη Μπράιτον έθεσε ψηλά στη λίστα του την απόκτηση δεξιού μπακ, έχοντας «κυκλώσει» την περίπτωση του Πάμπλο Μαφέο, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται πλέον μια ανάσα από την απόκτηση του Καταλανού μπακ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ισπανικού Μέσου «Ultima Hora», η διοίκηση των Πειραιωτών κατέληξε σε οριστική συμφωνία με τη Μαγιόρκα για τη μετακίνηση του 26χρονου μπακ.
Πλέον, το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής είναι η τελική απάντηση από πλευράς του ποδοσφαιριστή. Ο Μαφέο αναμένεται να γνωστοποιήσει την απόφασή του στον Ολυμπιακό εντός των επόμενων ωρών, ώστε να ακολουθήσει η ανταλλαγή των απαραίτητων εγγράφων και να οριστικοποιηθεί το deal.
Σημαντικό ρόλο, στη θετική έκβαση της υπόθεση, φαίνεται πως παίζει το γεγονός ότι ο έμπειρος μπακ είναι στο γραφείο του Φάλι Ραμαντάνι. Ο Ολυμπιακός έχει άριστη σχέση μαζί του. Οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ενώ τώρα η ομάδα του Πειραιά έχει τον Παναγιώτη Ρέτσο από το γραφείο του Ραμαντάνι, ενώ επιπλέον να σημειωθεί πως και στη Νότιγχαμ Φόρεστ υπάρχει ο Νίκολα Μιλένκοβιτς.
