Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάμε για νέα αναδιάρθρωση στην Superleague. Τι θα αλλάξει

Σχεδόν αναπόφευκτη είναι η αναδιάρθρωση στην Superleague και όπως φαίνεται τσάμπα παίζουν οι ομάδες στα πλέι άουτ, αφού δεν θα υποβιβαστεί καμία. Αιτία; Ο λόγος είναι απλός, γιατί δεν μπορεί να γίνει αγώνας μπαράζ μεταξύ της προτελευταίας της Superleague και της δεύτερης της Superleague 2.

Η Superleague 2 δεν ξεκίνησε δράση ποτέ μετά από την διακοπή για τον κορωνοϊό, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες έχουν να παίξουν από τις αρχές Μαρτίου. Πως θα πάει να παίξει ο Απόλλωνας το μπαράζ ανόδου με την προτελευταία της Superleague, όταν έχει να αγωνιστεί πάνω από 4 μήνες; Δεν πρόκειται να αγωνιστεί γιατί δεν θα γίνει κανένας αγώνας για τα μπαράζ.

Με αυτό τον τρόπο θα έλεγε κανείς ότι θα μπορούσε να υποβιβαστεί μόνος ο τελευταίος της Superleague και να ανέβει μόνο μία ομάδα από την Superleague 2, δηλαδή τα Γιάννενα, κάτι τέτοιο όμως θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων από τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, κάτι που ισχύει και τώρα αφού Χανιά και Λεβαδειακός διαμαρτύρονται γιατί δεν συνεχίστηκε το πρωτάθλημα, αφού διεκδικούσαν την άνοδο και απειλούν με προσφυγή στα δικαστήρια. Μάλιστα οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στην τρίτη θέση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι πρωτάθλημα με 14 ομάδες και πλέι οφ δεν πρόκειται να έχουμε την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ετσι και αλλιώς η μεταφορά του πρωταθλήματος από την διακοπή λόγω του κορωνοϊού έχει στενέψει τα περιθώρια για τη νέα αγωνιστική περίοδο και δεν χωράει ένα πρόγραμμα 36 αγώνων, όπως είχαμε φέτος, αφού το επόμενο καλοκαίρι έχουμε και Euro.

Η λογική λοιπόν λέει ότι θα πάμε σε μία νέα αναδιάρθρωση της Superleague με την συμμετοχή 16 ομάδων ή ακόμα και 18 (κάτι που φαντάζει το πιο πιθανό) έτσι ώστε να μην αδικηθεί καμία από τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ