Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Παραδοχή Μελισσανίδη: “Είμαι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΑΕΚ από το 2013”

Ποιος μπορεί να τον πάρει στα σοβαρά έναν τέτοιο μάρτυρα κατηγορίας; Έβαλε απωθημένα, αλλά και είδηση… Ο λόγος για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος στην κατάθεση του στην Επιτροπή Δεοντολογίας το απόγευμα της Πέμπτης (2/7) παραδέχθηκε -επιτέλους- ότι είναι ξανά ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΑΕΚ (πέρα από τους τύπους) από το 2013.

Από εκεί και πέρα, το αφεντικό των «κιτρινόμαυρων» επανέλαβε τη γνωστή κασέτα ότι ήταν «Στημένα όλα από τον Ολυμπιακό, εγκληματική οργάνωση κανονική, εργαλείο τους ο Σαρρής», υποστηρίζοντας ότι όλα αποδεικνύονται από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και δεν απέφυγε το παραλήρημα κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη μιλώντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως «αρχικατίνα» λέγοντας ότι δεν «πήγε στο στράτευμα όπως εμείς», ενώ όταν στριμώχθηκε από τους δικηγόρους της ΠΑΕ Ολυμπιακούς και του ηγέτη των Πειραιωτών απαντούσε με εκνευρισμό ή έλεγε ότι δεν θυμόταν για τις δικές του συναντήσεις με ΕΠΣ…

Σίγουρα η κατάθεση Μελισσανίδη πρόσφερε πολλά στοιχεία επιθεώρησης και κατέδειξε την αστειότητα της όλης υπόθεσης, που θυμίζει εν τέλει φαρσοκωμωδία.

Ειπώθηκαν λοιπόν τα εξής: «Θέλω να πω πολλά, όχι μόνο την κατάθεση μου. Είχα την πληροφορία από τον προπονητή της Βέροιας, ότι το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν στημένο. Το 3-0. Έχω έναν επιπλέον λόγο να το ισχυριστώ. Ο κύριος Παναγόπουλος, ειδικός πραγματογνώμων, το έχει καταθέσει. Εσείς τον βάλατε και το ερεύνησε. Και ο στοιχηματισμός έφτασε τα 6 εκατομμύρια. 6 εκατομμύρια δεν παίζονται στα Ρεάλ – Μπαρτσελόνα. Παίχτηκαν σε αυτό το ματς;

Το ομολόγησαν ο Γεωργέας και ο προπονητής. Είμαι 40 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Στην ΑΕΚ ήμουν πρόεδρος και ιδιοκτήτης στο παρελθόν. Και είμαι από το 2013 μέχρι σήμερα. Εκείνα τα χρόνια από τον Νοέμβριο έβγαινε πρωταθλητής. Ήταν όλα μιλημένα. Πιο στημένα δεν γίνονταν».

Πρόεδρος: Ποιοι καθόριζαν το αποτέλεσμα;

Μελισσανίδης: Η ΕΥΠ τα κατέγραψε όλα.

Πρόεδρος: Ποιος τα καθορίζει;

Μελισσανίδης: Εγώ γενικά θα σας πω. Εγώ που είμαι 40 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Μπορώ να δω τι γινόταν. Εγώ μπήκα στο 2013 και ξέρω τι γινόταν. Πριν δεν μπορώ να πω. Το 2012 έγινε μία συνάντηση στο Χίλτον, ο Μαρινάκης με τους παράγοντες της ΕΠΟ και ήθελαν να φάνε τον Πιλάβιο και να βάλλουν τον Σαρρή. Ο Σαρρής ήταν το εργαλείο τους.

Πρόεδρος: Ποιοι ήταν στη συνάντηση;

Μελισσανίδης: Ε, δεν θυμάμαι τώρα. Ήταν όμως, ο Κουρίδης, ο Προύντζος. Ήταν οι σύμβουλοι της ΕΠΟ και είχαν δύναμη να εκλέξουν πρόεδρο. Όταν μιλάει ο Μαρινάκης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ: βάλε αυτό τον διαιτητή, καταλαβαίνετε. Τα λένε οι κασέτες της ΕΥΠ, εγώ τι να σας πω;

Πρόεδρος: Άρα το 2012 λέτε ότι ο κύριος Μαρινάκης μπορούσε να ζητήσει από τον Σαρρή να αλλάξει διαιτητές. Γνωρίζετε εάν συνεχίστηκε η κατάσταση με την ΚΕΔ μετά το 2014;

Μελισσανίδης: Εκεί έγινε το έγκλημα με τον Ζωγράφο. Εκεί μπήκαν όλα τα εργαλεία. Χτύπησαν έναν διαιτητή και ο πρώτος που ειδοποιήθηκε ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Δεν πήραν ούτε καν την Αστυνομία. Έβαλε ο Μαρινάκης τον Ζωγράφο να πει ότι τον χτύπησα εγώ τον Ζωγράφο. Η ΑΕΚ τότε ήταν στη Γ’ Εθνική. Τι να τον κάνω εγώ. Έγινε η μήνυση και αθωώθηκα σε ανώτατο επίπεδο. Γύρισαν τη μήνυση πίσω για να ξαναδικαστώ. Μιλάμε για κανονική μαφία. Εγώ την κυνήγησα την εγκληματική οργάνωση και την κυνηγάω ακόμα.

Πρόεδρος: Μερικά πράγματα πρέπει να αποδειχτούν…

Μελισσανίδης: Ε, τι να αποδειχτούν; Τι θέλετε, να φέρουμε τα τιμολόγια που έκοψαν;

Πρόεδρος: Τον κύριο Ντάλας τον ξέρετε;

Μελισσανίδης: Ο Μπριάκος και ένας άλλος έκανε τους ορισμούς, ήταν όλοι μιλημένοι. Ο Ντάλας τον φέρανε για βιτρινα, μπροστινός και να καλύπτει τα εγκλήματα που έκαναν. Δεν έκανε τίποτα. Ξέρω ότι φωνάξαν τον Χάκετ, έναν Εγγλέζο διαιτητή, του έδειξαν τα παιχνίδια και είπε ότι ήταν στημένα.

Μελισσανίδης: Και οι πέτρες το ήξεραν. Το ξέρει όλη η Ελλάδα. Όλα μιλημένα ήταν. Πιο στημένα δεν γινόταν.

Πρόεδρος: Ναι, αλλά δεν γίνεται να καλέσουμε τις πέτρες.

Μελισσανίδης: Ο Ζωγράφος ήταν εργαλείο τους, κανονικός υπάλληλος. Και οι παρατηρητές ήταν στο κόλπο.

Πρόεδρος: Ξέρετε συγκεκριμένους παρατηρητές;

Μελισσανίδης: Όχι, δεν θυμάμαι. Δεν μπορώ να σας πω ονόματα. Αλλά ξέρω να σας πω ότι οι παρατηρητές ήταν μιλημένοι και πήγαιναν να καλύψουν τους διαιτητές που έκαναν τα χειρουργεία.

Ο πρόεδρος διαβάζει ονόματα και ο Μελισσανίδης δεν ξέρει…

Μελισσανίδης: Τα ξέρω από παρατηρητές, διαιτητές, δημοσιογράφους, οπαδούς. Τι είναι το ποδόσφαιρο; Ο κύριος Μαρινάκης μιλούσε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και ζητούσε να μπει ο τάδε διαιτητής. Τα ξέρω από τις κασέτες, από την ΕΥΠ.

Μελισσανίδης: Υπήρχαν Ενώσεις που αγαπούν το ποδόσφαιρο και συγκεντρώθηκαν τα υγιή στοιχεία.

Δημακόπουλος (δικηγόρος Ολυμπιακού): Στις δικές σας συναντήσεις…

Μελισσανίδης: Εγώ δεν έκανα συναντήσεις με Ενώσεις. Πείτε μου που συναντήθηκα με Ενώσεις.

Ο Δημακόπουλος διαβάζει δημοσιεύματα για συνάντηση των Σαββίδη, Μελισσανίδη με Ενώσεις και παραθέτει φωτογραφίες από συγκεκριμένες ημερομηνίες και μέρη.

Μελισσανίδης: Ε, δεν θυμάμαι. Μπορεί να ήταν. Με καλούν για να με τιμήσουν και με πηγαίνω.

Μελισσανίδης: Με τον κύριο Μαρινάκη ήμουν 25 χρόνια φίλος από τη μέρα που πήρα την ΑΕΚ, μου κήρυξε τον πόλεμο. Ήθελε να είναι αυτός και κανείς άλλος. Ο τραυματισμός Ζωγράφου ήταν στημένος και ήθελαν να με ενοχοποιήσουν και να με βγάλουν από τη μέση, όλοι αυτοί. Για συμμορία πρόκειται.

-Τον είχατε πει κατίνα τον κύριο Μαρινάκη;

Μελισσανίδης: Κατίνα ο Μαρινάκης. Άντρας που δεν υπηρέτησε τον Στρατό, δεν είναι άντρας. Όλοι εμείς πήγαμε φαντάροι, αυτός δεν πήγε. Και όχι μόνο δεν πήγε, αλλά κρύψανε και το φάκελο από το Αρχηγείο. Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν πήγε. Δεν είναι απλά κατίνα, αλλά αρχί-Κατίνα. Ο Ζωγράφος με κατηγόρησε ότι τον πήρα και όταν του άνοιξαν τα τηλέφωνα, βρήκαν ότι δεν τον πήραν

-Με τον κύριο Σαρρή, μιλάγατε;

Μελισσανίδης: Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, έπρεπε να μιλάω.

-Θεσμικά, ο ρόλος σας ποιος ήταν;

Μελισσανίδης: Έχει σημασία; Ποιον ενδιαφέρει με ποια ιδιότητα μιλούσατε;

Πρόεδρος: Απαντήστε.

Μελισσανίδης: Με την ιδιότητα του χορηγού, του οπαδού.

Μελισσανίδης: Τον Ζωγράφο τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο και μετά με απόκρυψη για να τον ευχαριστήσω και να του δώσω συγχαρητήρια και του είπα ότι βλέπω μυστήριες διαιτησίες. Δεν μπορώ να τον πάρω; Συγχαρητήρια του έδωσα και είπα για τις διαιτησίες.

Σε ερώτηση ερώτηση για τον ΟΠΑΠ και το κώλυμα που είχε ο Μελισσανίδης. «Δεν υπήρξε κανένα κώλυμα, τι είναι αυτά που λέτε; Ή απόφαση της ΕΕΑ να μην είναι η ΑΕΚ στο κουπόνι, επειδή ο γιος μου είχε μερικές μετοχές. Αν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πάρει 5 μετοχές του ΟΠΑΠ, δεν θα μπορεί να είναι πρόεδρος; Αυτός ο άνθρωπος είπε μαμά 20 χρονών. Τα βρήκε όλα έτοιμα. Εγώ είμαι δημιουργός. Δεν έχω καμία κόντρα με τον κύριο Μαρινάκη. Αυτός έχει μαζί μας. Του χαλάσαμε τη μανέστρα. Ήθελε να πεθάνουμε όλοι και να ζήσει αυτός.

Δικηγόρος Σαρρή: Ήρθατε σε επαφή με πρόεδρους Ενώσεων;

Μελισσανίδης: Πρόσεχε προς το λες αυτό. Δεν είναι σωστός ο τρόπος που το λες. Εγώ δεν είχα επαφή με καμία Ένωση.

Δικηγόρος Σαρρή: Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα;

Μελισσανίδης: Δεν είναι τέλεια, αλλά είναι καλύτερα. Τρεις πρωταθλητές τα τρία τελευταία χρόνια. Πριν το έπαιρνε ένας.

Δικηγόρος Σαρρή: Ο Χιου Νταλας είναι ακόμα στην ΚΕΔ.

Μελισσανίδης: Τι λες; Μεθυσμένος ήρθες;

Μελισσανίδης: Παράπονα για τους διαιτητές πάντα θα υπάρχουν. Τότε υπήρχαν εγκλήματα.

πηγή: a-sports.gr

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ