Οι επαφές ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρίβερ Πλέιτ για τον Φρανσίσκο Ορτέγκα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να βρουν τη «χρυσή τομή» για τη μεταγραφή του Αργεντινού αριστερού μπακ.
Παρά τη διάθεση που υπάρχει για να προχωρήσει η υπόθεση, το οικονομικό χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό εμπόδιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ρίβερ Πλέιτ έχει ανεβάσει την προσφορά της στα 3 εκατομμύρια ευρώ (3,5 εκατ. δολάρια), ενώ ο Ολυμπιακός κοστολογεί τον 27χρονο αμυντικό στα 5,2 εκατομμύρια ευρώ (6 εκατ. δολάρια). Η διαφορά των περίπου 2,2 εκατ. ευρώ δείχνει ότι οι διαπραγματεύσεις παραμένουν απαιτητικές, αν και οι επαφές συνεχίζονται.
Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία από την Αργεντινή δίνουν διαφορετική διάσταση στην υπόθεση. Ο δημοσιογράφος Φερ Παδρόν, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ, υποστηρίζει ότι ο ίδιος ο Ορτέγκα επιθυμεί έντονα να επιστρέψει στην πατρίδα του και έχει ήδη γνωστοποιήσει τη θέση του στη διοίκηση του Ολυμπιακού.
«Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να φύγει από τον Ολυμπιακό. Σήμερα ενημέρωσε τους διευθυντές του συλλόγου ότι θέλει να πουληθεί στη Ρίβερ Πλέιτ. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο και ίσως ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αργεντινός ρεπόρτερ.
Παρά τις πληροφορίες αυτές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και οι επόμενες ώρες αναμένονται κρίσιμες για το αν θα γεφυρωθεί η οικονομική διαφορά, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποχώρηση του Ορτέγκα από τον Πειραιά και την επιστροφή του στη Ρίβερ Πλέιτ.
