Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Πίστη ότι θα ολοκληρωθεί η σεζόν

Την πίστη του ότι θα ολοκληρωθεί η σεζόν αναφορικά με τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εξέφρασε σε δηλώσεις του στην Marca ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν:

«Σίγουρα δεν ήταν εύκολο να επανεκκινήσει το ποδόσφαιρο, έπρεπε να καταρτιστεί ένα πρωτόκολλο, όλοι εξετάστηκαν. Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε τη σεζόν, αν και δεν εξαρτάται μόνο από την UEFA, αλλά και από τις κυβερνήσεις. Για να είμαι ειλικρινής, το ποδόσφαιρο είναι πιθανώς ένας από τους ασφαλέστερους τομείς, σε κανέναν τομέα δεν εξετάζονται οι εργαζόμενοι με αυτή τη συχνότητα.

Είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά νομίζω, ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να μπορούν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να περιγράψεις την αίσθηση που παίρνεις από ένα γήπεδο χωρίς φιλάθλους, είναι σίγουρα πολύ λυπηρό γιατί το ποδόσφαιρο ανήκει στους παίκτες και τους οπαδούς. Όλοι οι άλλοι, διευθυντές, διαιτητές, εκπρόσωποι, ο Τύπος είναι δευτερεύον μέρος. Χωρίς παίκτες δεν μπορεί να υπάρχει ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς δεν μπορεί να είναι για πάντα».

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε με σκληρά λόγια για αυτούς που σχεδιάζουν την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα. «Για μένα αυτή η διοργάνωση είναι εκτός πεδίου ερωτήσεων. Είναι το όνειρο δύο ή τριών παραγόντων του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για την αλληλεγγύη. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα εκτός από τον εαυτό τους, θα έβλαπταν ακόμη και τους συλλόγους τους, αλλά μάλλον δεν το γνωρίζουν ακόμη. Η ιδέα δεν είναι πολύ σοβαρή. Νομίζω ότι ήταν περισσότερο μια λαϊκιστική ή πολιτική ιδέα παρά μια σοβαρή ιδέα».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ