Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Πως παρουσιάστηκε από το Mega η απόφαση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη (video)

Η πολυϊδιοκτησία υπάρχει κι επίσημα στη Superleague, εφόσον πιστοποιήθηκε από τρίτο αθλητικό δικαιοδοτικό όργανο στη σειρά.

Επιβεβαιώθηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. ΠΑΟΚ και Ξάνθη γλίτωσαν τον υποβιβασμό με κυβερνητική παρέμβαση

Η ΕΠΟ έκρινε δεσμευτική την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και αποφάσισε να διατηρήσει την ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών για τον ΠΑΟΚ και την αφαίρεση 12 βαθμών για την Ξάνθη.

Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη είναι… ένα. Εχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη. Εχουν κοινή επιρροή. Εχουν κοινό ταμείο. Αποδείχθηκαν για ακόμη μία φορά ένοχη πολυϊδιοκτησίας.

Με την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να επιβεβαιώνει και τυπικά ότι οι δύο σύλλογοι ελέγχονται από έναν κοινό ιδιοκτήση (Οικογένεια Σαββίδη), μέσω παρένθετων προσώπων (Καλπαζίδης).

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, λοιπόν, έβαλε τέλος στο αφήγημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και διατήρησε τις πρωτόδικες ποινές των δύο ΠΑΕ.

Με τον ΠΑΟΚ να χάνει 7 βαθμούς και την Ξάνθη 12, καθώς πέραν της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας, τιμωρήθηκε με αφαίρεση επιπλέον πέντε βαθμών για τη μη δήλωση της αλλαγής της μετοχικής της σύνθεσης.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ