Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Πως περιγράφει την κατάσταση στην Ισπανία ο Σιόβας

Δραματικές είναι οι στιγμές που περνά η Ισπανία με εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά από τον κορωνοϊό.

Ο Δημήτρης Σιόβας, πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, μίλησε για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Ισπανοί:

«Η κατάσταση δυστυχώς στη Μαδρίτη δεν έχει σταθεροποιηθεί καθόλου. Ίσα ίσα, τα τελευταία 24ωρα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των κρουσμάτων και ο αριθμός των θανάτων . Η κυβέρνηση δεν πήρε νωρίς τα μέτρα που έπρεπε. Αν και ήξερε τι συνέβαινε στην Ιταλία δεν εξασφάλισε την προμήθεια κατάλληλων υλικών για τα νοσοκομεία. Ενώ είχαν προλάβει να κλείσουν τα σχολεία, ευτυχώς για τα παιδιά μας ,επέτρεψαν στις 8 Μαρτίου, στην ημέρα της γυναίκας, να γίνει εκδήλωση στο κέντρο της Μαδρίτης με χιλιάδες κόσμο καθώς και άλλες δυο μεγάλες εκδηλώσεις που εκεί η διασπορά του ιού ήταν μεγάλη. Δεν εφάρμοσαν μέτρα, για να μείνουμε σπίτι και πολύς κόσμος έφυγε στην επαρχία ή έβγαινε έξω και γέμιζαν τα καφέ και τα ρεστοράν .Το ίδιο έγινε και με την ομάδα μου. Ενώ ξέραμε τι συνέβη σε μια ομάδα που πήγε στην Ιταλία για έναν αγώνα Champions Leage που γυρίσανε με πολλά κρούσματα και παίκτες και χιλιάδες φίλαθλοι (πολλοί πιστεύουν ότι από εκεί ξεκίνησε ο ιός και εξαπλώθηκε στην Ισπανία)δεν μας σταμάτησαν εγκαίρως με αποτέλεσμα να έχουμε κρούσματα και εμείς και φυσικά να μπούμε σε καραντίνα από τις 11 Μαρτίου» είπε ο Σιόβας στην ιστοσελίδα vavepape.gr και συνέχισε:

«Είναι δύσκολο να ακούς αυτά που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο με τους θανάτους και το βλέπω και εγώ εδώ αφού η περιοχή της Λεγανες( το μεγαλύτερο προάστιο Μαδρίτης) είναι η πιο πληγείσα περιοχή της Ισπανίας με τους περισσότερους θανάτους. Υπάρχει φόβος σίγουρα όπως σε όλο τον κόσμο έτσι και σε μας και γιατί βρισκόμαστε σε μια ξένη χώρα μακριά από τους δικούς μας δίχως να μπορούμε να γυρίσουμε στην πατρίδα και στο σπίτι μας.

Είμαστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι από τις 11 Μαρτίου καθώς υπήρχε κρούσμα στην ομάδα μας και είχαμε μπει σε καραντίνα. Τα μέτρα είναι αυστηρά πολύ καιρό τώρα και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κάνεις μόνο, για να πάει στο σούπερ μάρκετ και αυτό πάλι με μέτρο καθώς αν κυκλοφορείς ειδικά στην πόλη έχουν κολλήσει αφίσες με τσουχτερό πρόστιμο(1000 ευρώ )».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ