Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Πρίντεζης: “Να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, παίζοντας ακόμα και στη Β’ Εθνική”!

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στην εφημερίδα Documento για τον Ολυμπιακό:

«Εμένα το όνειρό μου είναι να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Δεν έχω πρόβλημα να βρεθώ στην Α2 ή τη Β’ Εθνική, αρκεί στον αποχαιρετιστήριο αγώνα να φοράω την κόκκινη φανέλα. Σου το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια. Από εκεί και πέρα, η θέση του Ολυμπιακού είναι στην Ευρωλίγκα και την Α1. Είναι κρίμα και άδικο να έχουμε ένα πρωτάθλημα ανώτατου επιπέδου στην χώρα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού».

Για το αν είναι σωστές οι κινήσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού και τι θα έκανε ο ίδιος υποθετικά: «Δεν προέκυψε άνευ λόγου και αιτίας αυτή η αντίδραση. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και, ν δεν απατώμαι, το παραδέχθηκαν όλες οι ομάδες. Δε θέλω, όμως, να επεκταθώ περισσότερο. Το καθήκον μου ως αθλητή είναι να δουλεύω, να διορθώνω τα λάθη μου μέσα στο γήπεδο, να γίνομαι καλύτερος. Ποτέ δεν άφησα εξωγηπεδικά γεγονότα να μου χαλάσουν το μυαλό. Και έτσι σκοπεύω να παραμείνω».

Για το αν ενοχλεί τους διεθνείς που παντού μιλούν για τον Γιάννη: «Μα είναι λογικό. Μιλάμε για τον καλύτερο ίσως παίκτης στον κόσμο. Πρόβλημα; Για μια ομάδα που γνωρίζει τον εαυτό της, ο Γιάννης δεν φέρνει μαζί του κανένα απολύτως πρόβλημα! Μπορεί να βοηθήσει και στις πέντε θέσεις, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Εμείς οι υπόλοιποι καλούμαστε να κατανοήσουμε το ρόλο μας και να τον αποδεχθούμε, ώστε να προσαρμοστούμε στο δικό του ταβάνι. Να τον βοηθήσουμε, ώστε να μας βοηθήσει».

Για το τι θα αποτελέσει επιτυχία και τι αποτυχία στην Κίνα: «Εάν φτάσουμε στην τετράδα έπειτα από τόσα χρόνια, ασφαλώς θα είναι κατόρθωμα. Πόσο μάλλον το μετάλλιο. Αλλά είναι πολύ νωρίς για τέτοιες συζητήσεις. Την επιτυχία δεν μπορείς να την προδικάσεις ούτε να την απαιτήσεις. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, πολύ δρόμο και πολύ μέλλον».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο η Εθνική: «Παραμένει μεγάλη τιμή να φοράω την φανέλα με το εθνόσημο. Η Εθνική είναι η ομάδα που ενώνει τα χρώματα και αμβλύνει τις αντιπαλότητες. Μέσω της τηλεόρασης, μπαίνει σε όλα τα σπίτια. Ας μην ξεχνάμε, ότι το ελληνικό μπάσκετ έγινε σπουδαίο μέσω της Εθνικής. Αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι μέλος της και εύχομαι να δώσει ο Θεός ώστε να συνεχίσω όσο γίνεται περισσότερο».

Για το αν αποχαρετήσει την Εθνική στην Κίνα, ή παίξει και στο Τόκιο: «Δε θέλω να προδικάσω ή να προαναγγείλω το τέλος. Ας δούμε και πώς θα κυλήσει η επόμενη σεζόν. Αν είναι γεμάτη και τραβήξει μέχρι τις 15-20 Ιουνίου, θα είναι λίγο δύσκολο να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα αμέσως μετά το τέλος των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Μπορεί όμως να είναι σαν την φετινή, με 2-3 μήνες ξεκούρασης. Σε αυτή την περίπτωση, την οποία βεβαίως απεύχομαι, θα συμμετάσχω με χαρά στην Εθνική».

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ