Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

«Πρωτόγνωρη κατάσταση για το σύστημα υγείας»

Η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104.9 με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη, για την πρωτοβουλία να διοργανώσει για δεύτερη φορά αιμοδοσία, το προσεχές Σάββατο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Για  την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εθνικό σύστημα υγείας και τις κοινές ενέργειες – δράσεις 15 δήμων της Αττικής ώστε να συγκεντρωθεί αίμα…

«Αυτή την στιγμή βιώνουμε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Το εθνικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει μια κατάσταση πρωτόγνωρη και πήραμε για δεύτερη φορά την πρωτοβουλία να οργανώσουμε μια ακόμα εθελοντική αιμοδοσία. Φυσικά, σε συνεργασία με το “Ζήσε αθλητικά”, το υφυπουργείο αθλητισμού, το υπουργείο υγείας και 15 δήμους της Αττικής. Αυτοί οι δήμοι συνδράμουν στην προσπάθεια μας. Σίγουρα, κάθε δήμος θα κάνει τμήματα αιμοδοσίας. Το γνωρίζω επειδή έχω μιλήσει με όλους τους δημάρχους προσωπικά».

Όσον αφορά στη στήριξη του κόσμου και τα μέτρα που πρέπει να ακολουθήσουν

«Δυστυχώς, οι ανάγκες για αίμα είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορούν να καλυφθούν από μία αιμοδοσία που θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο. Επίσης, πρέπει τηρηθούν τα μέτρα προστασίας. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε και τα συγκεκριμένα τηλέφωνα πάνω στην ανακοίνωση, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια. Ζητώ την συνδρομή τους και στην τήρηση των μέτρων. Δεν χρειάζεται ο κόσμος να έρθει νωρίτερα και να ταλαιπωρηθεί».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ