Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Ψάχνουν το “παραθυράκι” για να παίξει ο Ολυμπιακός στην Basketleague

Ηταν δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση μέσα στα πρώτα ζητήματα που θα έπρεπε να επιλύσει, αναφορικά με τον αθλητισμό, ήταν το θέμα του μπάσκετ. Η αποχώρηση του Ολυμπιακού από το προηγούμενο πρωτάθλημα ταρακούνησε συθέμελα το σύστημα με αλυσιδωτές αντιδράσεις, όπως το “σπάσιμο” της χορηγίας από τη Betshop και την αποχώρηση του OTE από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Εκτός αυτών, κανένας δεν ασχολείται με ένα πρωτάθλημα όπου όλη η αξία του ήταν οι τελικοί μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, πόσο μάλλον από την στιγμή που ο ένας από τους δύο όχι μόνο δεν θα βρίσκεται στους τελικούς αλλά ούτε καν στο πρωτάθλημα.

Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού, με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει σηκώσει τα μανίκια για να λύσει το πρόβλημα και οι πληροφορίες του Rednews αναφέρουν ότι έχει βρει τον τρόπο έτσι ώστε να γίνουν όλα “με νόμιμο τρόπο”, όπως ο ίδιος είπε στις δηλώσεις του μετά από την συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Η στάση του προέδρου της ΕΟΚ δείχνει και την αντιστροφή του κλίματος, αφού και ο ίδιος, έστω και αργά, κατάλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό.

Το “παραθυράκι” έχει να κάνει με το καυτό ζήτημα που λέγεται διαιτησία. Το υφυπουργείο πρότεινε αυτό που ουσιαστικά ζητάει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να καθορίζεται και να υπάγεται στον ΕΣΑΚΕ, στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Να απεμπλακεί από αυτό η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά ο Βασιλακόπουλος το έχει δεχθεί ήδη και μόνο τυχαία δεν είναι τα κροκοδείλια δάκρυά του.

Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Basketleague, η οποία μπορεί να προκύψει με διάφορους τρόπους, επίσης νόμιμους και χωρίς να πληγεί καμία άλλη ΚΑΕ. Αρκεί να υπάρχει καλή θέληση προς αυτή την κατεύθυνση και να μην είναι προσχηματικά τα όσα ειπώθηκαν σήμερα.

Το γεγονός ότι ακόμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει αντιδράσει σε όσα προέκυψαν από την συνάντηση Αυγενάκη με Βασιλακόπουλο, λέει πολλά.

Ολοι αντιλαμβάνονται την ζημιά που προκαλεί η απουσία του Ολυμπιακού από την Basketleague, τόσο σε πρεστίζ όσο φυσικά και σε χρήμα. Οι ομάδες της λίγκας, που ακόμα δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, αλλά και να το αποκτήσουν, κάτω από αυτές τις συνθήκες, γνωρίζουν ότι θα είναι πενιχρό, καταλαβαίνουν ότι ένας είναι ο δρόμος. Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην μεγάλη κατηγορία, με όρους οι οποίοι θα είναι προς όφελος όλων. Και οι οικονομικοί αλλά και οι αγωνιστικοί.

 

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ